5 начина да придадете на спалнята си лично излъчване

Покажете нещата, които обичате  

375

Спалните са нашето най – интимно място и като такова се стремим да изложим всичко, което ни навява хубави спомени, показва моменти от живота, за които си спомняме с умиление, съхраняваме най-близките до сърцето ни неща. От снимки до колекционерски книги, често спалнята се превръща в онова кътче, където разкриваме себе си.

Все пак, декорирайки стаята, избягвате да я претрупвате с вещи, защото това ще е направи да се усеща пренаселена и разхвърляна. Старайте се да поддържате чистота и се отървете от навика да оставяте дрехи на стола или на леглото. Проветрявайте редовно и се старайте да осигурите чист въздух и достатъчно светлина за повече положителна енергия. И тъй като сме склонни често да добавяме различни украшения към нашето лично пространство, вижте няколко идеи, които със сигурност ще ви помогнат да създадете стая, която отразява вашата индивидуалност.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Покажете снимките и колекциите си.

Не е задължително да слагате традиционните рамки. Дървени скоби и канап са не по – малко идеен и оригинален начин да разкажете вашите спомени.

Дайте свобода на мечтите и страстите си.

Ако имате мечта, направете я тема или мотив. Например искате да отидете в Париж. Покажете го чрез фототапет, аксесоари, постер….  

Нещо старинно или уникално

Магазините втора ръка са невероятен извор на уникални предмети и аксесоари. Например собственичката на тази спалня намира тази великолепна платнена карта, пълна със сентенции като  класиката:"Светът е книга, а тези, които не пътуват, четат само една страница".

Увеличете максимално пространството, за да създадете две функционални зони в една стая

Ако сте любител на книгите или списанията, не е нужно да трупате всичко на работното бюро. Опредете отделна маса или рафт, на които да изложите ценните броеве или томове от тях.

Добавете късче от природата

Свежи цветя в малка ваза могат да направят чудеса и да превърнат и най - сивото пространство в спокойна и релаксираща зона. Освен това така ще бъдете по – близо до природата и сутрин ще се будите с повече настроение.

Създайте тема

Ако харесвате скандинавския стил – покажете го. Заложете на естествени материали, минимализъм, следвайте черно – бялата тема. Това ще бъде вашият начин да покажете личния си стил.

Сподели: