5 начина да придадете на спалнята си лично излъчване

Покажете нещата, които обичате  

364

Спалните са нашето най – интимно място и като такова се стремим да изложим всичко, което ни навява хубави спомени, показва моменти от живота, за които си спомняме с умиление, съхраняваме най-близките до сърцето ни неща. От снимки до колекционерски книги, често спалнята се превръща в онова кътче, където разкриваме себе си.

Все пак, декорирайки стаята, избягвате да я претрупвате с вещи, защото това ще е направи да се усеща пренаселена и разхвърляна. Старайте се да поддържате чистота и се отървете от навика да оставяте дрехи на стола или на леглото. Проветрявайте редовно и се старайте да осигурите чист въздух и достатъчно светлина за повече положителна енергия. И тъй като сме склонни често да добавяме различни украшения към нашето лично пространство, вижте няколко идеи, които със сигурност ще ви помогнат да създадете стая, която отразява вашата индивидуалност.

Покажете снимките и колекциите си.

Не е задължително да слагате традиционните рамки. Дървени скоби и канап са не по – малко идеен и оригинален начин да разкажете вашите спомени.

Дайте свобода на мечтите и страстите си.

Ако имате мечта, направете я тема или мотив. Например искате да отидете в Париж. Покажете го чрез фототапет, аксесоари, постер….  

Нещо старинно или уникално

Магазините втора ръка са невероятен извор на уникални предмети и аксесоари. Например собственичката на тази спалня намира тази великолепна платнена карта, пълна със сентенции като  класиката:"Светът е книга, а тези, които не пътуват, четат само една страница".

Увеличете максимално пространството, за да създадете две функционални зони в една стая

Ако сте любител на книгите или списанията, не е нужно да трупате всичко на работното бюро. Опредете отделна маса или рафт, на които да изложите ценните броеве или томове от тях.

Добавете късче от природата

Свежи цветя в малка ваза могат да направят чудеса и да превърнат и най - сивото пространство в спокойна и релаксираща зона. Освен това така ще бъдете по – близо до природата и сутрин ще се будите с повече настроение.

Създайте тема

Ако харесвате скандинавския стил – покажете го. Заложете на естествени материали, минимализъм, следвайте черно – бялата тема. Това ще бъде вашият начин да покажете личния си стил.

Сподели: