5 правила да направите спалнята по – голяма

Следвайте няколко правила за повече пространство  

2287

Повече светлина

Първото и най-важно нещо, което трябва да направите, е да се обърнете към основите. Заложете на неутрална или светла цветова схема и бъдете пестеливи по отношение на тъмните тонове. Индигово синьо може да е на мода, но не е най-доброто решение за малката спалня. Вместо това изберете този цвят като нюанс, а основният нека да бъде снежнобелия. Ако не искате бяло, заложете на неутрални тонове като магнолия, бледо синьо или нежно розово.

Подредете

Заложете на вграден гардероб вместо на свободно стоящ. Повечето стаи могат да бъдат трансформирани така, че да може да се сложи вграден. Ако вратите на гардероба имат огледала, още по – добре. Колкото повече светлина влиза в помещението, толкова по – добре.

Огледала, oгледала

Дори и тук има място за огледало. Закачете едно над леглото и едно над тоалетката. Така ще изпълните стаята със светлина, особено ако стените са в светъл цвят.

Свободни крака

Заложете на обикновено легло, вместо на такова с борд, ковано желязо или балдахин. Така въпреки семплия вид, стаята ще изглежда по – голяма.

Фокусна точкаСлед като стаята е боядисана в светли тонове, подредена и чиста, помислете и за фокусна точка, която да грабва вниманието. Това може да  е картина, фотография или красива скулптура. 

Сподели: