10 неща, от които спалнята ви не се нуждае

Изхвърлете ги оттам и ще спите по – добре, гарантирано  

2525

Пролетта е времето, в което обикновено започваме с голямото почистване у дома. И ако скорп решите да посветите ден за пълно почистване на спалнята, предлагаме ви списък на 12 неща, коти задължително трябва да изхвърлите. Вярвате или не, но масово хората държат в спалната безумно много вещи, които не само, че не им трябват, но из създават хаос и дисхармония.

Ето от какво да се отървете още днес, за да имате не само подредена и чиста спалня, но и за спокоен и пълноценен сън.

Некомфортни обувки

Животът е твърде кратък, за да носите неудобни обувки. Ето защо тесните, износените или увредените просто изхвърлете.

Дрехи, които са ви  малки

Да, тези панталони са страхотни, но ако тежите с 5 кг по – малко. Ако сте закачили тези дрехи с идеята да отслабнете и някой ден да влезете в тях, по –добре се откажете. Затова най-добре ги опаковайте и приберете, а ако знаете, че няма да ги носите, дарете ги.

Прекалено много аксесоари

Не може да имате безкрайно много колани, ръкавици, шалове….Прегледайте всички и оставете САМО тези, които ще носите, наистина. Със сигурност ще освободите поне едно чекмедже.

Стари чорапи

Никой не знае със сигурност, където изчезват някои, но те оставят след себе си самотни половинки. И тъй като не е много желателно да носите различни чорапи или единичните да стоят в чекмеджето, изхвърлете ги.

Телени закачалки

Те не са стабилни, остават гънки по дрехите и въобще са много неудобни. Затова инвестирайте в комплект пластмасови или дървени закачалки, с които гардеробът ви ще изглежда по-организирани и привлекателен.

Колекции, които не харесвате

От бухал – часовник, през лампа с необичайна форма, до чантата, която не понасяте – изхвърлете ги.

Стари възглавници

Като общо правило възглавници трябва да се подменят веднъж годишно, особено ако не могат да се перат в гореща вода. Те събират много акари, микроби, гъбички, затова честата им подмяна е желателна.

Износени чаршафи

Възможно ли е да спите на износени, скъсани или избелели чаршафи? Или да се завивате със завивки, които са десетки години? Не се скъпете за чифт хубави чаршафи, за да се почувствате максимално комфортно и удобно.

Прекалено много възглавници

Две или три възглавници на леглото са напълно достатъчни. След това вече става прекалено.

Стари списания

Ако на масичката до леглото се търкалят списания от преди една година, е време да ги изхвърлите. Освободете мястото около леглото и ще видите колко по – добре ще изглежда.

 

Сподели: