10 неща в спалнята, които причиняват безсъние

10 неща в спалнята, които причиняват безсъние

Не можете да спите, въртите се и сте уморени да броите овце? Огледайте се: може би безсънието се е появило във вашата спалня благодарение на тези предмети?

Букет с цветя

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Колкото и красиви да са свежите цветя, но една ваза със свеж букет в спалнята може да събори цялото сънливо настроение. Първо, суровите аромати могат да раздразнят нервната система и да имат ободряващ ефект, който е ненужен преди почивка. Второ, според фън шуй прясно отрязаните цветя носят отрицателна енергия, която лишава човека от сън и провокира мрачни мисли.

 

Механични часовници

Оценяваме почита към носталгията или включване на класически часовник със стрелки в дизайна? Обърнете внимание на силата на звука, с която тиктакат стрелките. Възможно е звукът на механизма да ви пречи да спите спокойно. В допълнение, външният шум може да попречи на хармоничния преход от една фаза на съня към друга.

 

Огледало

Огледалото в спалнята отдавна се смята за лоша поличба . Въпреки това, дори и без да се придава значение на суеверието, може да се почувства, че отразяващата повърхност не допринася за спокоен сън. След като се стъмни, огледалото може да наруши спокойствието и да причини безпокойство.

 

Работен плот

Дори ако трябва да работите от вкъщи и мястото ви липсва, опитайте се да преместите работната зона от спалнята на друго място. Или поне приберете компютъра, документите и книжата докато спите – самото им гледане може да бъде стресиращо.

Щори

Щорите предпазват добре от ярка слънчева светлина, но не могат да осигурят пълната тъмнина, необходима за добър сън. Заменете ги с тъмни плътни завеси от естествен материал.

Дрънкулки и визуален боклук

Всякакви дразнители, особено в зоната до леглото, ще ви изнервят и ще затруднят заспиването. В допълнение, дрънкулките и нещата, които лежат наоколо, са колектори за прах, които задушават атмосферата на къщата в буквалния и фигуративен смисъл. Внимавайте и със снимките – изображенията нямат място на нощното ви шкафче и на стената, твърдят специалисти по биоенергетика и фън шуй.

Телевизия

Подобно на голямото огледало, LCD дисплеят не се счита за най-подходящия артикул за спалня. През нощта може да се превърне в един вид "портал", през който хармонията и спокойствието ще изтичат от стаята. Освен това наличието на телевизор в спалнята винаги ще предизвиква изкушението да гледате предстоящия филм или сериал насън, а това пречи на пълноценната почивка.

Студени осветителни тела

Ако се чувствате неудобно в собствената си спалня, обърнете внимание на лампите, които работят там. Студената светлина прави стаята твърде "болнична" и неодушевена, но топлото осветление ще придаде на стаята камерна, уютна, хармонична атмосфера. Свещите също ще помогнат за това - те ще ви успокоят и ще ви настроят спокойно.

Домашни любимци

Не дръжте домашни любимци в спалнята, докато спите! Преместете котки или кучета в друга стая или коридор, преместете аквариума и клетката за птици далеч от леглото. На мястото, където почивате, трябва да преобладава само вашата енергия.

Пари и ценности

Отделете специален сейф за пари, бижута и важни документи - те също могат да откраднат съня ви, ако се поставят близо до леглото ви.

 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...