10 грешки, които трябва да избягвате при обзавеждането на малка спалня

Трикове, които работят

2907

Мислили ли сте някога колко важни са светлината, както естествена, така и изкуствената, тишината и цвета, за да осигурите най-добрата атмосфера за релаксация в спалнята? Всички знаем, че това е най-интимното пространство, но за съжаление, тя не е защитена от опасността да сбъркаме в обзавеждането й. Всъщност спалното пространство едно от най-сложните пространства в цялостната система на жилищната площ.

В какъв цвят да боядисаме спалнята? Сезонът на отпуските често съвпада и с ремонтите, които предстоят вкъщи. 

От Yandex ни показват 10 често срещани грешки в обзавеждането на спалня, които е добре да имате предвид, за да ги избегнете.

1. Запълвате цялото пространство “принудително”!

Без скука в спалнятаМалка спалня? Направете я забавна

В спалнята спите, съхранявате вещи, а понякога дори работите. Не се увличайте и не целете да запълвате всяка стена, а балансирайте цялостната композиция, така ще  запазите околното пространство семпло и леко.

2. Използвате класическата нощна масичка.В малките апартаменти или в спалните, особено със сложна геометрична форма, е по-добре да помисли за алтернатива на класическото нощно шкафче, например: рафт, стол, стълба, стар куфар…

3. Не мислите за цветаВинаги избирайте цветовата палитра на стените и мебелите на базата на естествената светлина и размера на спалнята.

4. Разполагате мебелите около телевизора.Наистина ли телевизорът в спалнята ви в важен? Въпреки че съвременните телевизори са много тънки и компактни, няма ли да е по – добре да оформите мебелите около колекция от снимки или книги?

5. Подценявате приносът на текстила в интериора.

Килими, възглавници, завеси, калъфи – домашният текстил ще даде ново усещане и ще внесе уют в спалнята.  Изберете такива, които да съответстват на идеите и стила на вашата спалня.

6. Поставяте леглото в грешна позиция.

Ориентацията и позицията на леглото в стаята е много важно за добрия сън. Добре е то да не е под прозорец, да има здрава стена зад него и да не е непосредствено срещу вратата.

7. Избягвате огледални врати.

Добрият гардероб е един от най-важните мебели в спалнята. Освен размера му, определено трябва да вземете под внимание пространството, което можете да загубите, когато отваряте вратата му. Затова помислете за огледални плъзгащи се врати, които могат визуално да увеличат яркостта и размера на помещението.

8. Не търсите алтернативи на класическия гардероб.

Обикновено мислим за гардероба като задължителна част от спалнята. Защо обаче не помислите дали традиционните функции на гардероба не могат да бъдат частично изпълнени от други мебели. Например: защо да слагате всички дрехи, които току-що сте съблекли на стола, вместо да ги закачите на стилна закачалка?

9. Не използвайте височината на пространството.

Когато таваните в спалнята са високи, мебелите могат да бъдат проектирани и съобразени с този фактор. Това ще ви помогне да запазите всичко в ред и да направите стаята уникална.

10. Забравяте за тапета.

През последните години, тапетът е в тенденция и е идеално решение, за да оживите стаята.

Спалнята може и да е кръглаАко искате да придадете на спалнята си по-изтънчен и стилен външен вид
Сподели: