Уютът на стаята започва с разположението на мебелите

За да бъде удобно и комфортно 

210

Всеки ще се радва да се нанесе в нов дом. Но въпросът не е само въпрос на покупка, а и на това, как да превърнете жилището в дом. Дори да разполагате с повечето мебели и декори, трябва внимателно да обмислите начина, по който подреждате, овладяването на пространствата, запълването на всяко кътче и декора. 

Девет умни, мултифункционални мебелиМултифункционалните мебели са идеален вариант за малки жилища

Днес ще обърнем внимание на няколко основни насоки за това, как да раположим правилно мебелите, така, че да създадем един уюрен и много комфортен дом. 

1. Не се ограничавайте с разполагане на мебелите до стените

15 идеи за красиви вградени мебелиТе не само изглеждат добре, но и са страхотни за съхранение на различни вещи

Този начин на подреждане се е превърнал в нещо като инстинкт. Видиш ли празна стена, да я запълниш с мебел. Ще постигнете по-добро усещане за пространство, ако дръпнете дивана и столовете от стената.

2. Балансирайте помещението

Поставете най-тежките мебели в помещението възможно най-далеч от вратата. Когато влизате целта е да видите нещо, което ще привлече погледа ви, да имате хубава фокусна точка. Ако влезете в спалня и леглото е точно срещу вас (т.е. прилежи на стената, покрай която сте минали), определено сте направили грешка.

3. Проходимост

Както и да разположите мебелите, те не трябва да спъват движението ви из стаята. Най - малкото, което може да направие е, да не разполагате мебели край вратите. Уверете се, че спокойно можете да се движите в стаята, без да ударите лампа или маса.

4. Обикнете светлината

Важно е да не слагате мебелите пред прозорците. Ако искате светлина, няма как да стане, когато гардеробът е препречил пътя на слънчевите лъчи.

Мебели за двора или терасатаПрез лятото преместете всекидневната си на терасата или още по-добре – в двора!
Сподели: