Трикове за почистване, спестяващи време

Трикове за почистване, спестяващи време

Между работата, грижите за децата и опитите да изтръгнем малко ценно време за себе си, всички сме толкова заети, че може да бъде трудно да намерим време да поддържаме къщата чиста! Но почистването не трябва да е неприятна работа и не трябва да отнема цяла вечност.

Пролетно почистване

Измийте прозорците Основно правило тук е да чистите прозорците когато няма слънце. Причината – прозорецът изсъ...

27/03/2016

Събрахме няколко от удобни трикове, които ще ви помогнат да направите дома си безупречен за нула време.

1. Правете малко по малко

Как да почистим фурната

Ако и вие от тези, които при всяко поглеждане към фурната се мръщят при наличието на мазнината, запрятайте ръкави и с...

28/04/2016

Стремете се да вършите работата на кратки, 30-минутни интервали. Задайте таймер за половин час и извършете възможно най-много работа за това време. Без разсейване означава, че ще свършите възможно най-много за времето, което сте отделили.

Ако искате да почистите цялата къща, не забравяйте да почиствате една стая наведнъж - не хвърчете между стаите. Подреждането на стаите първо ще ускори почистването и е нещо, което останалата част от домакинството може да бъде ангажирана да направи! Не забравяйте първо да почистите праха и да работите отгоре надолу, тъй като това ще спре повторното утаяване на прах върху чисти повърхности. Винаги оставяйте прахосмукачката или миенето за последно.

 

2. Поддържайте кошчето за боклук свежо

Използвайте старите вестници, като ги поставите на дъното на торбите за боклук, за да абсорбират всякакви течности, изтичащи от боклука. Това ще абсорбира всякакви разливи, ще поддържа свежест в кошчето и ще улесни почистването.

3. Реорганизирайте спалното бельо

Съхранявайте комплекти чаршафи и калъфки за възглавници сгънати. Така те не само ще заемат по-малко място в шкафа, но също така означава, че ще имате цялото спално бельо готово, когато следващия път сменяте спалното бельо.

4. Най-добрият начин да почистите прозорците 

Почистете прозорците за нула време, като добавите капка веро във водата. Той ще остави вашите прозорци без петна и блясък. Като алтернатива прахосмукачките за прозорци улесняват почистването на прозорци, огледала и дори плочки.

 

5. Лесно почистете в банята

Когато почиствате ваната, напръскайте ваната с препарат за баня и го оставете да подейства за 10 минути, докато вършите друга работа. Тези 10 минути са ключови разлика, когато става въпрос за доброто почистване.

6. Чиста фурна

Използвайте празни тави за печене, застлани с фолио, за да предпазите фурната от зацапване.

7. Почистете щорите с лекота

Използвайте влажен чорап, за да почистите прашните щори за нула време. Просто го поставете върху ръката си и го прокарайте върху всяка летва. Когато сте готови, поставете чорапа в пералнята. 

8. Улеснете гладенето на дрехите

Намалете скоростта на центрофугиране на пералната машина до поне 800 оборота в минута, за да редуцирате гънките и да намалите времето за гладене. След като цикълът приключи, изтръскайте дрехите.

9. Поддържайте крановете чисти

Отстранете следите от вода от хромираните кранове с паста за зъби – просто я втрийте с влажна кърпа или пръста си и изплакнете.

 

10 трика за бързо почистване

Предлагаме ви няколко идеи за бързо почистване и „поправка“ на малките неразбории у дома. Със сигурност м...

13/08/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...