Tрикoве за домашна безопасност

За да бъдете спокойни

148

Когато става въпрос за предотвратяване на грабежи и кражба на самоличност, има някои трикове и хитрини, които са наистина спасителни. Наред с това може да започнете да променяме навиците си, за да се предпазите - независимо дали става дума за това как да гасите пожар или да опазите дома си в безопасност, докато сте далеч.

1. Внимавайте с имената на контактите, които използвате.

Ако използвате някакво лично име, за да запазите контакта на най- близките си хора, е мили, но може да бъде доста опасно, ако някой влезе в телефона ви. Измамници могат да изпратят съобщение от човек с това име за някаква лична изгода - от банкови данни до всяка друга чувствителна информация.

2. Не оставяйте GPS в колата.

Този съвет може да ви спести много проблеми, като просто премахнете вашата GPS система от колата си, когато е паркирана за дълго време на обществено място, например при дългосрочно паркиране. Това е покана за крадците да нахлуят в дома ви, докато отсъствате.

 

3. Научете се как безопасно да гасите пожар от мазнина

Тези пожари са може би едни от най-опасните, защото горят бързо. Ако се запали мазнина в тигана, вземете метален капак и го плъзнете по горната част на тигана, докато се затвори , след което изключете котлона. Не сваляйте капака, докато тигана не се охлади.

4. Понякога подложките за хранене са по-безопасни от покривките.

Покривките могат да бъдат хубава декоративна добавка на тържествена маса, но ако има свещи върху тях, не са добро решение за пожарна безопасност. Подложките са по – безопасни и сигурни.

5. Избягвайте да оставяте празни кутии от скъпи продукти на боклука

Това може би е по-малкото нещо, за което някой да се замисли, но е реална покана за крадци да претърсват дома ви, знаейки, че имате скъпи вещи.

6. Не оставяйте гласово съобщение, за да кажете, че сте на почивка.

Дори да не ползваме вече домашни телефони, ако се налага да изключите вашия, не слагайте гласово съобщение, че сте в чужбина. Просто изберете нещо неясно и неописателно като: „Не съм на разположение в момента. Моля, обадете се по-късно.” 

Сподели: