Това са 10-те най-важни стила при обзавеждането на дома (част 3)

Това са 10-те най-важни стила при обзавеждането на дома (част 3)

Ако есента ви приканва към направата на промяна в интериора на дома, сте на правилното място. Често, търсейки начин да разчупим стереотипите, буквално сме изгубени в разнообразието на стилове, дизайни и тенденции. Ето защо, решихме да споделим с вас стилове, които са винаги актуални и с които няма да сбъркате.

Вече ви разказахме за сканди и джапанди, сега идва ред на Бохо шик.

Независимо дали в кафенета, плажни барове или на сватби, бохо визията е вездесъща и все повече и повече навлиза в нашите домове през последните години. Бохо води началото си от Франция през 17-ти век и някога е описвал нетрадиционния начин на живот на пътуващите народи на Бохемия. След като бунтовни художници първоначално адаптираха небрежния стил през 19 век, хипитата по-специално взеха много от типичните елементи.

Днес бохо, подобно на еклектиката, е много универсален стил на обзавеждане, в който почти всичко е позволено. Новите мебели могат да бъдат смесени с ретро находки от битпазара, а при декорацията фокусът е върху необработени естествени материали като дърво, ратан , удобни материи от памук, мохер и лен, цветовете са бежово, кафяво и маслинено. Акцентите могат лесно да бъдат поставени в апартамента с ярко жълто, синьо и привличащи вниманието етнически шарки, диви ресни и блестящи бродерии. Прости занаятчийски техники като батик и макраме ви позволяват да направите уникални проекти като хамаци, гоблени или висящи кошници. С две думи - бохо стилът да е преди всичко едно: лично и индивидуално.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...