Тези тенденции в дизайна не работят

Тези тенденции в дизайна не работят

Често интериорите в лъскавите списания са завладяващи и мечтаем да ги пренесем в декора на дома си. За съжаление в много от случаите красивите решения се оказват изключително непрактични.

Вижте няколко модни тенденции, които изглеждат перфектно на снимка, но всъщност се оказват неудобни или при почистване, или при работа.

1. Стъклени мивки във формата на купа

Да, красива е, стилна е и е оригинална. Но всъщност не е практична. Такава мивка е трудна за поддръжка, тъй като лесно се цапа. Друг проблем е че моделите са твърде високи, така че ако имате деца, те ще бъдат затруднени при използването и.

2. Свободно стоящи вани с крака

Те наистина изглеждат луксозно, скъпо и елегантно. Но този тип вана не може да бъде инсталирана в малка баня, тя изисква голяма площ. Друга спънка е поддръжката й, поради факта, че такива вани често не са пореста повърхност, а лъскави. Освен това те често са с високи страни и е трудно излизането от нея.

3. Отворени рафтове

Тази тенденция се използва активно от много дизайнери през последните няколко години.  Те изглеждат леко и елегантно, не претрупват пространството и заемат минимум пространство.

Върху отворените повърхности обаче лесно се натрупва прах. Това означава, че трябва често да забърсвате рафтовете и нещата върху тях.

4. Мивка пред прозореца

Толкова е хубаво да миете чиниите и да се наслаждавате на природата. Но колкото по-близо е мивката до прозореца, толкова повече петна и капки ще има върху него.

5. Стени, покрити с боя за черна дъска

Днес дизайнерите предлагат все по-често черните стени – дъски. На пръв поглед тази идея изглежда доста добра - можете да напишете каквото и да е на стената, а след това да изтриете надписа по всяко време. Но когато искате да направите ремонт и да обновите интериора на стаята, ще се сблъскате със значителен проблем, защото тази боя е много трудно да се пребоядиса в различен цвят.

6. Дълги завеси

Изборът на правилната дължина на завесата не е лесен. Ако те покриват само отвора на прозореца, тогава визуално правите таваните в стаята много ниски. А ако закачите дълго перде, което опира пода, ще получите красив, но абсолютно непрактичен интериор. Само си представете колко мръсотия и прах ще се натрупа върху онази част от завесите, която лежи на пода. А ако имате домашни любимци, проблемът става по – голям.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...