Грешките, които правим когато обзавеждаме дома си

Грешките, които правим когато обзавеждаме дома си

От манията - без нищо излишно, през системите за подреждане на "Мари Кондо“ до минимализъм във всичко - домашната организация добива ново значение. А месеците, които всички прекарахме в домовете си по време на пандемията, се оказах аопределящи за това, как подреждаме и организацираме в къщите си. 

Предизвикателството с претрупания дом, създаването на система, която да работи за вас, може да е едно, но за други тя просто не работи. Все пак има няколко универсални грешки, които хората правят и които създават повече хаос. Вижте кои са те: 

Закупуват множество кутии

Много хора купуват десетки кутии, кошове, органайзери, за да приберат наличните вещи, но не осъзнават, че преди това трябва да се отърват от всичко  излишно.

Не преценяват размера на помещенията

Що се отнася до организирането, размерът има значение. Тези супер сладки кошници не изглеждат добре, ако са твърде големи за рафта, където сте планирали да стоят. Или кош за съхранение под мивката, който всъщност не се побира там, не е полезен.

Прекалени амбиции

Често предизвикателство при организирането у дома е прекалено амбициозното. Вместо да създават мини проекти и да правят малки стъпки, хората се опитват да направят твърде много наведнъж. Това може да бъде демотивиращо, изтощаващо, да причини повече хаос.

Прекалено фиксирани в Instagram

Много хора се стремят да създадат дома, който виждат в Инстаграм или социалните мрежи. Няма как да има такъв. В една къща живеят хора, няма как да има безупречен ред.

Съхраняват ежедневни вещи на неудобни места

Не поставяйте ежедневни предмети на труднодостъпни места. Вместо това дръжте наблизо предметите, които използвате през цялото време.

Препълват мястото с кутии

Често срещан подводен камък, който трябва да се избягва, е препълването на пространството с кутии. Добрата система за организиране е лесна за достъп и има място за гъвкавост. Бъдете организирани и давайте приоритет на удобството. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...