Спрете да правите тези 7 грешки, които свалят нивото на дома ви

Спрете да правите тези 7 грешки, които свалят нивото на дома ви

Харесваме много от нещата, които виждаме в Pinterest, но си представете как бихте се чувствали в един толкова перфектен дом. Където всичко е идеално симетрично, няма нито една излишна вещ и мебелите са лъскави и без прашинка. Да, красиво е, но не е естествено. Искаме да живеем на място, на което да се отпуснем, да хапваме бисквитки на дивана, без да се притесняваме, че пада някоя троха или да се приберем и да сложим торбите на плота в кухнята, нищо, че ще изцапаме. Защото това е истинският дом, това е реалният живот.

И все пак търсим начин да го направим по – изтънчен и стилен, да издигнем нивото му, но без да губим очарованието му. В желанието да постигнем това, вижте няколко дребни на пръв поглед неща у дома, които могат да се окажат пагубни в постигането на стил и класа.

Не оправяте леглото

Добре, чаршафите са намачкани, но застелете леглото с шалте или покривало. Така моментално ще придадете по – приветлив вид на спалнята.

Прозорците са мръсни

Прах от улицата, изпарение и замърсяване от вътре. Всичко това се лепи по прозорците. Почиствайте ги редовно и не допускайте да има по тях следи от пръсти. Ще усетите колко по – светла и чиста става стаята.

Малки вещи не на място

Оставете методите на Мария Кондо настрана. Много хора живеят в един организиран хаос, само защото куп малки вещи нямат място и обикновено се слагат на…рафта или плота. Това създава усещане за разхвърляна стая. Просто определете кош или чекмедже, в които да ги държите и се старайте да имате минимум вещи на показ.

Кабели, които се виждат

Да, знаем, че имате много техника, но всички тези кабели могат да се скрият в кутия или поне да ги съберете и опитайте да замаскирате зад саксия или някоя мебел.

Не закачате картината правилно

Колкото и скъпи произведения да имате, ако са сложени неправилно, се губи ефектът. Следвайте златното правило  - закачете на 145 см от пода. То обикновено се използва от галерии и музеи и работи.

Грозни дръжки на шкафовете

Малките детайли играят голяма роля във визията на всеки дом. Дори и старите дръжки, на които обикновено не обръщаме внимание могат да се окажат решаващи за добрия вид на кухнята.

Неглижирате текстила

Старите възглавници и одеяла, както и износените килими, лесно могат да направят една стая вехта и безлична. Помислете дали да не смените текстила и съчетайте цветово.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...