Невероятни неща, които трябва да съхранявате в хладилника

От цветя до козметика

1869

Хладилникът е уред, какъвто се намира във всяка кухня. Толкова сме свикнали с наличието му, че днес животът ни без него би бил немислим. Най – малкото, защото тук съхраняваме от месо, през сметана и сирене, до останалата порция храна. Но наред с това, в хладилника може да държим и доста необичайни вещи, за които дори не подозираме, че се „чувстват“ добре тук. Ето някои от тях:

Тези продукти не са за хладилникаВижте кои продукти страдат от студената среда

1. Свежи цветя

Aнатомия на здравословния хладилникСамо няколко трика ще ви помогнат да се храните по-здравословно

Толкова е тъжно, когато свежи цветя изсъхнат след няколко дни. Има какви ли не трикове за удължаване на живота им, но ако погледнете към хладилника, ще намерите, може би най – лесното решение. Просто ги сложете вътре за една нощ. Изненадващо, но това ще удължи живота им!

2. Писмо в пликАко сте получили писмо в плик, но искате да запазите целостта му, без да скъсате и милиметър от него, сложете плика в хладилника. Студът ще помогне за стягане на лепилото и пликът ще се отвори лесно.

3. Свещи

Свещите са красив аксесоар, подходящ за всеки повод. Но за съжаление често те изгарят много бързо. Има начин да се удължи живота им: поставете ги във фризера за една нощ и до сутринта те ще станат по-твърди, а така горещият восък няма да се стопи твърде бързо.

4. За по – здрави чорапогащи

Жените знаят, че чорапогащите се късат лесно.  Появата на грозна дупка или бримка може да развали деня. За да предотвратите този проблем, можете да поставите чорапогащника във фризера. Така влакната на тъканта ще станат по-здрави и рискът да се скъса е по – малък.

5. Замразете текстил

Ако има дрехи, които искате да перете, но нямате време или съхненето им изисква повече време, може да приложите трика с фризера. Просто сложете дрехата във фризера, а студът ще убие бактериите, без да унищожава цвета на материята. Според Novate.ru може да приложите този трик и на възглавница.

6. Грим и козметика

Може да звучи странно, но ако държите лака за нокти, кремовете и дор спирала и очна линия с хладилника, ще подобрите качеството им. Лакът за нокти ще бъде ярък, моливът и очната линия ще се нанесат много по-добре, а цветът ще бъде по-интензивен. В хладилника си струва да държите и крем за очи, а с поставянето му сутрин ще усетите приятна свежест.

11. След плажа - към хладилника

След слънчеви бани няма по – приятно усещане от охлаждащ крем върху кожата. Дръжте лосиона за след слънце в хладилника. Така не само ще удължите срока му на годност, но и ще имате ободряващ балсам след горещия ден.

Кои храни да държим далеч от хладилника?Кои зеленчуци смятате, че съхранявате там, а всъщност правите точно обратното? 
Сподели: