Неочаквани неща, които не могат да бъдат транспортирани до различни страни (част 2)

Неочаквани неща, които не могат да бъдат транспортирани до различни страни (част 2)

Всяка държава си има своите привички, навици и закони. Но наред с това има и някои много странни изисквания за това, какво може и какво не, да бъде внасяно на територията й. вече ви показахме 5 странности от Сингапур, Австралия и Нова Зеландия. Ето още от други краища на света.

Финландия: автомобили с антирадар

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Има забрана за внос във Финландия, но тя важи повече за тези, които влизат с кола. Тези автомобили, които са оборудвани с антирадари, няма да бъдат допуснати до границата - тези джаджи са под най-строга забрана. Ако нарушител с радар-детектор в автомобил бъде заловен на митницата, устройството ще подлежи на незабавна конфискация и унищожаване, а невнимателният собственик ще плати глоба от 100 до 500 евро.

Швейцария: Фалшиви швейцарски часовници

Всъщност няма нищо изненадващо в това, че легендарните "швейцарски" часовници, които са известни със своето качество, са популярен обект за производство на фалшификати, особено след като се купуват. Въпреки това, собственикът на такъв аксесоар, отивайки в Швейцария, ще трябва да го остави у дома и всичко това, защото местните власти са любезни към една от основните им марки. Към днешна дата повече от 10 години държавата има забрана за внос на фалшиви, но издадени като "швейцарски" часовници.

Африкански държави: найлонови торбички

Повечето държави на африканския континент отдавна са въвели забрана за внос на найлонови торбички на тяхна територия. Между другото, тяхното производство и продажба дори са забранени на територията на самите страни. Например Кения прилага този закон много стриктно, а производството на такива продукти може да доведе до затвор до четири години. По този начин правителството на африканските държави се опитва да се грижи за опазването на природата, тъй като отдавна е известно, че полиетиленът не се разлага в продължение на стотици години.

Ямайка: кафе

Може би няма такава страна, в която ще бъде невъзможно да се намери истински любител на кафето. И ямайците не са изключение в това отношение. Но внасянето на кафе от други страни на острова е строго забранено. На пръв поглед, като се има предвид, че местните са готови да пият ободряваща напитка по всяко време на деня и в големи количества, подобна забрана изглежда странна. Но причината за това е напълно прагматична: Ямайка има достатъчно кафе от собствено производство, така че чуждестранните стоки ще бъдат конфискувани, а на собственика ще бъде наложена глоба.

Мадагаскар: парфюмерия

В Мадагаскар има също толкова любопитна забрана, също свързана с местното производство. Така че е невъзможно да се внесе парфюмерия на територията на острова. И всичко това, защото държавата е световен лидер в производството на ванилия и в цялата страна има голям брой фабрики, които произвеждат съответното парфюмно масло. Затова беше въведена забрана, за да не се създава излишна конкуренция за местните производители.

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...