Нелепи дизайнерски решения, които развалят интериора

Те могат да провалят и най-стилния интериор

1750

Понякога едно дизайнерско изпълнение, колкото и да в крак с модата, може да изглежда нелепо и да развали и най-добрия интериор. Вижте кои са тези „антитрендове“, които правят и най – скъпия и лъскав вид на жилището старомоден.

Дизайнерски идеи за детската стаяИзползвайте за разделение на зоните в стаята успокояваща цветна гама

 

1: Цветно гланцирано кухненско обзавеждане

5 трика от интериорните дизайнериБлагодарение на тези трикове вашият дом ще изглежда винаги перфектен  

Ярките лъскави фасади вече не са на мода. Най-добре е да изберете шкафове в неутрални нюанси: бяло, бежово, кафяво и други. Светлите цветове изглеждат хармонично и правят пространството визуално по-голямо.

2: Отворени рафтове

Съвременната мода е насочена към функционалност и практичност, а отворените рафтове в кухнята не могат да гарантират това. Въпреки, че те не претрупват пространството и правят интериора по-„лек“, е доста трудно да съхранявате съдове там.

3: Обемни гардероби с огледала

Плъзгащите се гардероби заемат много място в стаята и издават шум при отваряне. Eкспертите съветват да се организира дискретно съхранение на дрехите, така стаята изглежда по-свободна и просторна.

4: Резки контрасти

В апартамента всичко трябва да изглежда хармонично, като се започне от мебелите и завърши с цветовата палитра. Твърде закачливите, очевидни и остри контрасти (например черен интериор с червени детайли) изглежда агресивно и грозно. По-добре е да изберете по-меки неутрални естествени нюанси, да въведете допълнителни тонове с плавни преходи от един цвят в друг.

5: Използване на един стил

Днес е рядкост да видите апартамент, изцяло декориран в един стил, тъй като в този случай изглежда старомоден.

Не се страхувайте да експериментирате и добавете елементи от други стилове към декора. Например, за да не изглежда минимализмът строг и скучен, можете да добавите към него уютни детайли от Прованс (сладки възглавници, текстил, красив декор).

 6: Скандинавски стил навсякъде

Скандинавският стил подсказва наличието на бели стени, леки сбити мебели и няколко ярки акцента. Може да добавите сложни цветове, различни нюанси, метални елементи към декора. Използвайте естествените текстури и няколко сценария за осветление.

7: Разхвърлени отворени рафтове

Ако решите да използвате отворените рафтове като система за съхранение, бъдете готови за факта, че там винаги трябва да поддържате ред и да съхранявате само правилните неща.

8: Декоративни елементи от масовия пазар

Вази, свещници, рамки за снимки, закупени в масовите магазини, развалят интериора, правейки го безвкусен. Ако искате да внесете индивидуалност във вашия апартамент, тогава трябва да обърнете внимание на дизайнерския декор или бижута.

9: Евтини ламинирани врати

Едно от нещата, които не могат да бъдат спасени по време на ремонта, е вратата. По-добре е да похарчите пари за висококачествен модел с добри експлоатационни свойства, отколкото да страдате по-късно. Бюджетните ламинирани врати не само ще ви донесат допълнителни нерви, но и ще направят интериора старомоден.

10: Пластмасови первази

Пластмасовите первази отдавна са излезли от мода. Обърнете внимание на по-стилни опции, например, дървени. Това е класика и винаги е на мода.

11: Текстил

Друго нещо, от което собствениците на апартаменти често спестяват, е текстилът. Но именно той най-често задава тона на стаята. Ето защо, опитайте се постепенно да се отдалечите от синтетичните тъкани в полза на естествения и текстуриран текстил.

12: Безсмислени винтидж елементи

Винтиж стилът е много популярен, с него трябва да се работи много внимателно. Не забравяйте, че винтидж елементите трябва да играят ролята на акценти, така че ги добавяйте с доза. Например, можете да украсите стая със стара масичка за кафе или уютен килим.

Дизайнерски решения за банятаНамерете идеи за ремонта на вашата баня  
Сподели: