Компактен интериор на таванско помещение

Лофт стил в 45 кв.м жилище

322

Когато говорим за жилище в лофт стил обикновено си представяме високи тавани, много квадратни метри, отворен план помещение. Но се оказва, че този стил може да се впише чудесно и на малка площ – под 50 кв. м.

Вижте как изглежда лофт от 38 кв.мЛукс и класа на малко пространство

Собственикът на този малък апартамент мечтае за модерен интериор с ярки акценти. Той търси смели решения, цветове, сложни текстури и многофункционалност. Така се ражда необичаен интериор със силен характер, но и много настроение.

Най-функционалното място в къщата е кухнята-всекидневна. Тук всичко е в едно - кухня, бар, хол, работно място. Той решава да се откаже вътрешна врата за сметка на пространството. Обединяващото звено е стената с тухли, която се вижда в цялото жилище.

16 лофт легла, които ще ви очароватЗащото леглото не е задължително да е на пода  

За зониране на стаята, дизайнерката слага бар плот. Тя го избира по две причини - клиентът иска да има своеобразен бар, наслаждавайки се на гледката от прозореца, но да изпълнява и функцията на маса за хранене. По протежение на прозореца има работен плот. Едно от желанията на собственикът е да има и места за спане за гостите, така че изборът пада на сгъваем диван.

Основната цел в спалнята е да има голямо легло, но стаята трябваше да е подходяща  и за приемане на гости. Тук на помощ идва трансформираща се мебелна система, скрита в стената. Около леглото има отворени и затворени ниши за съхранение на вещите.

Клиентът искаше светла, просторна баня с най-отворено пространство и минимум мебели и рафтове. В същото време стаята трябва да дава заряд сутрин, затова за основа е избран белия цвят.

Входната врата в коридора в началото е много неудобна, което налага по – голяма трансформация на мястото. Сега има стойка за обувки с място за сядане, закачалка, мецанин и шкафове за дрехи и обувки. Зоната на входа на антрето е подчертана с цвят: вратата, стените, пода, таванът, мебелите са със син нюанс.

 

 

 

12 идеи за микро лофт жилищаОтвореният план предлага повече пространство и широчина 
Сподели: