Кои храни да изберете, ако искате да отслабнете

И плодовете могат да навредят

5714

Когато се грижим за здравето си и търсим начин да отслабнем, поглеждаме към плодовете като нискокалорична и здравословна храна, която може да ядем по всяко време – на закуска, междинно хранене или за вечеря. Това обаче не важи за всеки вид плод. Много от тях съдържат твърде много захар - почти толкова, колкото и шоколада.

Ето кои плодове трябва да избягвате, ако се стремите към сваляне на килограми. .

Ягоди сместо кайсии

Ягодите са чудесни, ако искате да отслабнете. Те са пълни с фибри, витамин С, много вода и много малко захар, което помага за борба с целулита. Кайсиите са доста тежки, а ако прекалите може да си причините лошо храносмилане.

Диня вместо круша 

Пъпешите и дините съдържат много фибри и вода, които бързо засищат и имат диуретичен ефект. Те помагат за пемахване на токсините и борбата с целулита и акнето, възстановяват водния баланс, което е от решаващо значение за добра фигура и кожа.

Крушите могат да нарушат работата на червата поради силния си констипативен ефект.

Червени плодове вместо авокадо

Благодарение на ниското съдържание на захар, витамин С и антиоксиданти, горските плодове са риятел на хубавата фигура. Авокадото обаче е полезен плод, но в много малки количества.

Ябълки вместо грозде

Ябълките са сред най-добрите плодове за добрата фигура, не съдържат никакви мазнини, а енергийната им стойност е около 60-100 кал. Ябълките съдържат много влакна и помагат за борба с целулита, което се дължи на антиоксиданти и пектин.

Гроздето, напротив, е сред най-вредните плодове както за вашата фигура, така и за цялостното ви здраве. То съдържа много захар, кожичките му трудно смилаема, а семките могат да причинят киселини.

Грейпфрут вместо банани

Грейпфрутът е номер 1 в борбата срещу наднорменото тегло поради способността да гори мазнините. Ензимите от грейпфрута помагат активно да преработват калориите, а ако комбинирате с висококалорични ястия.

Бананите обаче са най-енергичният плод. Те се смилат бавно и учените наскоро откриха определени вещества в тях, които блокират активността на клетките, отговорни за горенето на мазнините.

Сподели: