Как да подобрим интериора с боя

Как да подобрим интериора с боя

Когато става въпрос за интериорна боя, има три въпроса, които най-често хората задават: какъв нюанс е най-добре да изберат, може ли тази боя да се използва във влажни помещения и колко боя е необходима за конкретно помещение.

Но ето и още един въпрос, преди да купите - как може да използвате боята в дизайна на интериора по оригинален начин? В крайна сметка боята не е просто довършителен материал, а мощен творчески инструмент. С негова помощ можете не само визуално да увеличите размера на стаята, но и да създадете модерно, уникално пространство, което ще отразява вашия характер и настроение.

Матирани стени + гланцов акцент

Лъскавото покритие не толерира повърхностни дефекти, така че не всеки може да си позволи да покрие стените с лъскава боя. Дори прахът, останал по стената, може да ви изиграе номер: лъскавата боя ще подчертае този пропуск.

Но ако наистина искате да добавите шик към пространството, опитайте да боядисате стените в матово покритие и покрийте част с лъскава боя в същия нюанс. Например, можете да нарисувате широка лента: през повечето време тя няма да бъде поразителна, но, осветена от слънчевите лъчи, ще придаде на интериора специална изразителност.

Начертайте килим

За да "осветите" стаята, опитайте се да нарисувате част от композицията с лъскава боя.

 

Добавете цвят внимателно

Стаите, в които прекарваме много време, са най-добре декорирани в неутрални, успокояващи цветове, за да не скучаем. Но какво ще стане, ако цветните експерименти не са достатъчни? Опитайте да добавите ярки нюанси точково, например, като боядисате ниши или прозоречни рамки в ярък нюанс.

 

Цветя и графики

Тапетите с флорални принтове не излизат от мода, но често изглеждат умишлено пасторални в модерен интериор. За съвременно усещане опитайте да рамкирате цветята, като боядисате подовите и таванните корнизи и облицовки в тъмен графитен нюанс.

 

Още розово!

Нюансите на червено и розово  са лукс в интериора: те не се използват от всички и не винаги. Ако искате да създадете модерен и спокоен, може би дори бохемски интериор, включете розово в палитрата си. Той работи особено ефективно и хармонично в тандем със зелено. Вижте колко изразително изглеждат розовите врати, които водят към тучна зелена градина.

 

Смели цветове

Ако смятате, че зелените или сините стени  са ярко решение, тогава бързам да ви уверя, че това изобщо не е така: това са неутрални решения. Наистина ярка и запомняща се опция за интериора са оранжеви акценти или дори таван. Обърнете внимание колко цвят, щастие и енергия цари в този интериор.

Цветни мебели

Печеливш начин за безболезнено поставяне на големи предмети в интериора е да ги боядисате в цвета на стените. Но не само фасадите: не се страхувайте да отидете по-далеч и да боядисате в същия нюанс, например, вътрешните стени на килер или бюро. Така ще постигнете впечатляващ визуален ефект: мебелите буквално ще се разтворят в интериора.

 

Цветен под

Заедно с цветния таван, това е забележима тенденция в интериорния дизайн. Бебешко синьо, катранено черно или позитивно жълто – всичко е възможно. Основното тук е да изберете правилната боя – издръжлива и устойчива.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...