8 идеи как да използвате свободния ъгъл в стаята

8 идеи как да използвате свободния ъгъл в стаята

В малките жилища всеки ъгъл е важен. Ето защо е много важно да знаете как да го запълните. И дори ако апартаментът е просторен и има достатъчно място за всичко, празните ъгли могат да се откроят от цялостната визия, да изглеждат скучни и необмислени. Вижте няколко добри идеи за решаване на този проблем.

 Идея 1: Детски кът

Ако имате деца, предлагаме да организирате място за игри и творчество в ъгъла. Сложете стелаж с книги и играчки, постелете мек килим. Изберете предмети, които по цвят и материал ще се впишат хармонично във вашия интериор. Да, децата обичат ярките неща, но е по-добре да не прекалявате и да изберете меки цветове, а не да „вади окото“.

Ако организирате детска зона в ъгъла на хола, ще трябва постоянно да поддържате реда, защото винаги ще бъде на показ. Допълнителните играчки и предмети за творчество трябва да бъдат премахнати навреме, така че „възрастната“ част от стаята да не страда от визуален шум. За удобство можете да инсталирате стелаж с кутии за съхранение в детската зона - тогава почистването ще бъде лесно, а и самите деца ще могат да се научат как да поставят играчки на място.

Идея 2: Голямо растение

Тази идея е лесна за изпълнение. Само имайте предвид, че листата на избраното растение не трябва да пречат на движението из стаята. В същото време около цветето трябва да има свободно пространство, така че нищо да не го пречи и да може да се развива нормално.

Ето няколко варианта за големи растения, които могат да бъдат поставени в ъгъла:

• Бенджамин

• Монстера

• Дифенбахия

Идея 3: Зона за четене

Външният вид и функционалността на зоната за четене ще зависи от това колко свободно пространство имате. Ако е повече, подредете мини-библиотека с удобен стол, масичка за кафе и лампа. Ако не е достатъчно, ограничете се до библиотека. Във втория случай не трябва да се тревожите за липсата на фотьойл: в хола винаги има група дивани, тахта или друго място за сядане, така че те могат да бъдат напълно пренебрегнати в „библиотеката“.

Идея 4: Работно пространство

 

Ако работите дистанционно или често носите проекти вкъщи, вероятно няма да остане място в апартамента, независимо къде седите с лаптопа си. Диван, легло, фотьойл -  всички те са опция и привличат със своята мобилност, но от гледна точка на удобство и психология не са най-добрите. Ще ви бъде трудно да се настроите на работно настроение, ако седите на дивана, където обикновено се отпускате и гледате телевизия. Необходимо е да се създадат условията на офис интериора.

Ако има свободен ъгъл в хола, направете си мини кабинет. Малка масичка и удобен стол ще са достатъчни, за да сте концентрирани и продуктивни през целия ден. Можете да окачите няколко рафта на стената и да поставите мотивираща фраза в рамка или собствена награда на масата, която ви вдъхновява и ви кара да работите още повече.

Идея 5: Музикален кът

 

Ако колекционирате винилови плочи или просто обичате да прекарвате вечерите си в слушане на любимата си музика, защо да не подредете там тематична зона, като поставите грамофон и купчина плочи върху малка масичка. Между другото, това е чудесен вариант за декорация, особено ако имате истински ретро грамофон.

Идея 6: Допълнително място за съхранение

В малките апартаменти въпросът за съхранението е актуален винаги. Ето защо е важно разумно да управлявате цялото налично пространство, включително ъглите. Тук можете да поставите ракла или скрин. В идеалния случай, ако върху мебелите има място, ще се превърне в аналог на масичка за кафе.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...