Как да поддържаме дървени мебели

Как да поддържаме дървени мебели

Дървени мебели радват окото, внасят някакъв чар в дома и са винаги актуални. Но изискват и правилна поддръжка, ако искате да служат с години. За щастие това не е трудно. Просто трябва да следвате следващите съвети за грижа за дървените мебели, които са прости и ефективни.

Как да поддържаме дървения под?

Правило 1: Обувките вън Веднага след като влезете в къщи свалете обувките. Това е много лесно и просто и ще си спест...

07/03/2016

1. Редовно почиствайте праха

Избърсването на натрупания прах е важно, когато става въпрос за защита на дървените мебели. Когато не почиствате праха редовно, частиците започват да образуват слой, който може да доведе до драскотини по повърхността.

Вижте как дървените стени могат да променят стаята

Ако искате да добавите топлина в дома си, един от начините е да декорирате с дърво. Може да изберете дървен под или м...

16/12/2016

2. Влагата е враг на дървените мебели

Когато става дума за дървени мебели, влажното време може да причини повече щети, отколкото можете да си представите. Причината – дървото абсорбира влагата, което води до подуване и свиване. Влажността кара дървото да се разширява в различни посоки и в резултат на това елементите може вече да не пасват или да се изкривят.

3. Избягвайте излагането на слънчева светлина

Твърде много светлина може да обезцвети мебелите или да станат на петна. Затова спускайте завесите, ако в стаята влиза пряка слънчева светлина или се постарайте да бъдат разположени в по-защитени ъгли.

 

4. Използвайте подложки

Един от най-добрите начини да защитите дървените мебели е да се грижите за тях. Никой не харесва пръстени или петна по тях, затова използвайте подложки или покривки, когато има опасност да бъдат наранени.

5. Отстранете упоритите петна

Предотвратяването на цапането на мебелите може да е неизбежно. Има обаче начини за отстраняване на този проблем-веднага щом забележите петно, го махнете. 

20 дървени мивки, които ще преобразят банята

Дървена мивка! Няма грешка. Тя е стилна, красива, елегантна, различна. С нея всяка баня ще се превърне в шедьовър, а ...

16/01/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...