Как да освежите скучните стаи

С малко боя може да постигнете чудеса  

3912

Никой не е казва, че боядисването е лесно, но когато става въпрос за бърза промяна, свеж цвят на стената е много по – безобиден, евтин и предпочитан вариант, отколкото смяна на пода, например. Но не винаги боя на стените е също възможно решение. Причините са много  - ограничен бюджет, липса на време или живеете под наем и нямате големи опции за промяна. А може би просто сегашните стени ви харесват и не искате да ги променяте.

Идеи за освежаване на стаята с цветовеВсеки от тях носи различно излъчване, вибрация и усещане

Но все пак вече се усеща едно отегчение във вида на стаята или апартамента. Иска ви се да направите нещо, да промените някой детайл…Ето една идея, която може да ви се стори странна, но ви обещаваме, че ще работи – боядисайте рамката и част от пространството около рамката на вратата (или вратите).

Разбира се, няма да ви караме да променяте цвета на цялата врата, най – малкото, защото това си е доста пипкава работа сама по себе си – сваляне, шкурене, професионално боядисване, за да избегнете неравномерно нанасяне.

Лесни идеи за пролетно освежаванеЗа сияещ и чист дом  

Когато оцветите обаче само рамката и част от стената около нея, може да постигнете не по – малък и забележителен ефект. А и така няма да се наложи да местите мебели или да обезопасявате големи зони в дома.

Боядисването само на рамката на вратата може да отнеме минути, а не часовете, които може да са необходими за цяла стена. Свен това, ако ви омръзне, след време ще промените лесно.

Когато избирате цветовете, внимавайте те да са съобразени с тези на интериора в стаята. В случай, че търсите уау ефект, помислете за ярък контраст, който да привлича погледа.

И за да разберете, колко хитро и оригинално решение може да бъде този малък проект, вижте следващите идеи.

10 идеи за освежаване в банятаБюджетни решения и направи си сам проекти
Сподели: