Идеалните цветове за всички стаи у дома, според психолозите

Цветът влияе на настроението ви

4978

Цветът на стаята, в която прекарвате най-много време, може да повлияе на това как се чувствате според психолозите. Ако червеното може да ви помогне да се съсредоточите, синьо ще  ви успокои. Цветът на определени помещения и пространства с даден цвят може да ви помогне да постигнете това, което желаете, било то страст, щастие или дзен насттроение.

Идеи за освежаване на стаята с цветовеВсеки от тях носи различно излъчване, вибрация и усещане

Ето кои цветове, за кои стаи са най-подходящи.

1. Кухня

7 начина да декорирате с тъмни цветовеТе са трудни за декорация, но носят лукс и драматизъм. Вижте нашите предложения за стаи с тъмни цветове  

Жълтият цвят засилва производството на серотонин в тялото ви и повишава апетита, което го прави най-подходящият за кухни. Това е и причината повечето ресторанти да са с жълт цвят.

2. За домашния офис или фитнес залата: червено

Според  експерти червено прави хората по-продуктивни. Ако работите в офис или стая в, която доминира червен цвят, скоростта и силата на реакциите на човек се увеличават.

3. За вашата спалня: синьо

Синият цвят има силата да  успокои и изпълва стаята със спокойствие. Това един от най-релаксиращите цветове и лесен за възприемане от окото, синьото предизвиква положителна емоция и може да понижи пулса на човек. Тъй като вашата спалня е място, където трябва да се отпуснете, боядисването в синьо е добра идея.

4. За входове и коридори: сиво

Сиво е най-подходящият цвят за входни помещения и коридори, тъй като служи като  неутрален спрямо останалите помещения. Той е семпъл, но елегантен и променя според тоновете, които изберете.

5. За хоби стая или кабинет: люляк

Люляк или лилав оттенък се свързва с въображението и креативността . Леонардо да Винчи вярва, че силата на медитацията се увеличава с 10 пъти, когато се прави с лилава светлина. Ако изберете цветът за вашата хоби стая или кабинет, със сигурност ще ви даде творчески тласък.

6. За хола: оранжево

Оранжевото може да ви направи развълнувани и ентусиазирани, като същевременно предизвиква усещане за топлина. Поради свойствата си, то е най-подходящо за всекидневни или основните зони на вашия дом.

7. За бебешка стая: зелено

Цветът, с който боядисате стаята на вашето бебе, може да повлияе на неговото развитие. Поради това най-подходящият цвят за детските стаи е зелено. Има успокояващ ефект и може да помогне на бебето да спи спокойно.

 

Стилни стаи в неутрални цветовеНеутралното не е скучно  
Сподели: