Хладилникът е уредът, без който не можем да си представим живота. Само се замислете колко пъти на ден го отваряме и затваряме, слагаме и взимаме различни продукти. И не е странно, че често не може да намерим определено нещо вътре, въпреки, че сме убедени, че е там. Или вадейки бутилка с мляко, я разливаме заради незатворена капачка. А и често започва да мирише неприятно заради забравена храна.
Някои храни няма никаква нужда да бъдат съхранявани в хладилник. Вижте кои продукти страдат от студената среда: &nbs...
22/11/2015Ето защо ви предлагаме няколко лесни начина, с които може да го организирате и да научите всички у дома да следват определени правила, за да се радвате на подреден и организиран хладилник, с минимум загуба на храна.
Съхранявайте групите продукти в пластмасови кошници – например млечни, месни, плодове и зеленчуци
Купуването на хладилник за дома е една от онези покупки, които се случват рядко и които са доста важни. Когато се нал...
19/07/2016Вижте тази публикация в Instagram.
Надписвайте кутиите или кошниците, за да имате само с един поглед яснота кое къде е
Надпишете рафтчетата – за да знае всеки в семейството кое къде седи
Постелете рафтовете в прозрачно фолио или хартия. Като се изцапа - само сменете
Млякото и млечните не съхранявайте на вратата
Ако държите нарязаната и неовкусена салата в буркани, ще я запазите най-дълго време свежа
Вижте тази публикация в Instagram.
Съхранявайте сурово месо и морски дарове най –отдолу на хладилника
Използвайте миещ се маркер, за да съставите списък с продуктите в хладилника. Така ще знаете какво трябва да купите когато нещо свърши.
Използвайте въртяща се стойка, за да не забравяте продукти в дъното
Вижте тази публикация в Instagram.
Сложете малка метална скоба, за да предотвратите падането на бутилките
Никога не слагайте в хладилника картофи, домати и лук
Ако има продукти, които трябва да бъдат изядени първи, ги сложете в кутия с надпис
Вижте тази публикация в Instagram.
Дръжте нарязаните зеленчуци с прозрачни пластмасови контейнерчета
Слагайте дата на ястията, които прибирате, за да знаете дали е годно за консумация ако не го изядете на следващия ден