Как бързо да премахнете следите от маркери и да върнете яркостта на нещата

Как бързо да премахнете следите от маркери и да върнете яркостта на нещата
Източник: pexels.com

Домакинството понякога ни отнема много енергия и време. Но искрящо чистата къща се превръща в отлична мотивация за ежедневни подвизи. За да помогнем на домакините в ежедневните дела и да ги опростим поне малко, искаме да споделим с вас триковете, които знаем. Благодарение на тях домакинството ще бъде удоволствие.

Полезни идеи за всяка домакиня

Да умееш да управляваш кухнята е изкуство, което не се овладява за един ден. Подбрахме 8 впечатляващи начина, по коит...

13/12/2015

Махнете праха от труднодостъпни места

Понякога прахът се натрупва на най-неочаквани мест, въпреки постоянното мокро почистване на къщата. Всички имаме труднодостъпни места, където се натрупва особено дебел слой прах. Просто използвайте вместо парцал валяк за прах. Лепкавата повърхност е способна да събира не само вълна, но също така се справя добре със слой прах. И можете да спестите много време.

Това са иновациите, които ще променят домакинството

AEG акцентира върху иновациите в дома на международното технологично изложение IFA 2018 - уреди и аксесоари, предназн...

24/08/2018

 

Как бързо да се справим с ръждата

Ако откриете слой ръжда върху крана, просто вземете сурови картофи. Отрежете половината и натъркайте добре с нея повредената зона. Нишестеният зеленчук работи чудесно срещу ръжда.

Върнете блясъка на чашите

Блясъкът на чашите не е непостижима мися. Натрошете таблетка активен въглен, в 2 литра топла вода. Накиснете чашите в получения разтвор. Десет минути ще са достатъчни. Чашите ще блестят от чистота.

 

Измийте гъбата правилно

Гъбата за съдове събира невероятно количество бактерии и трябва да се дезинфекцира възможно най-често. Накиснете в оцет за няколко часа и след това измийте със сапун. Благодарение на оцета всички вредни бактерии ще бъдат унищожени. Или можете просто да сменяте гъбите с нови доста често.

 Удължете срока на годност на бананите

Бананите са безспорни рекордьори по скорост на узряване. Ако искате да удължите срока им в прясно състояние, трябва да отрежете опашката на плода. В тази форма те по-късно ще почернеят и ще се развалят.

Може лесно да премахнете следите от маркери от пода

Не е трудно да почистите петно от маркер от дървена повърхност. Просто трябва да нанесете слой паста за зъби и да изчакате малко. След това измийте пода.

Върнете яркостта на дрехите

Знаете ли, че има лесен трик, с който да върнете предишната яркост на избледнелите неща. Трябват ви само три продукта: нишесте, сол и лимонена киселина. Смесете ги в равни пропорции и разредете с топла вода. След като сместа се разтвори напълно във вода, накиснете дрехите и оставете за няколко часа. След това изперете както обикновено. Ще се изненадате, когато извадите ярки неща от пералнята.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...