Домакински трикове, които винаги сме искали да знаем

Те са безценни 

23068

Всеки ден трябва да решаваме десетки малки задачи -  като започнем от това, как да се отървем от лепкавите петна и завършим с гладенето на дрехи без ютия. За тези и други житейски трикове, вижте сега.

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

1. Калъп за лед

Формите за лед се произвеждат по стандарт и обикновено не се различават по големина. Ако имате нужда от повече лед или искате по-големи кубчета, замразете водата в кора от яйца.

2. Разлят лак за нокти

Гениални трикове, с които ще спестите място в кухнятаОрганизирайте и подредете

Не се притеснявайте, ако случайно сте разлели лак за нокти на пода или масата. Поръсете със захар и забършете.

3. Стърчащ колан

Върхът на колана не достига до ухото и стърчи грозно, повдигайки дрехите. Творчески изход от ситуацията е да прихванете с щипка.

4. Експресно почистване

Използвайте скоч лента за бързо почистване на дрехите от космите на домашните любимци. Просто увийте лента на ръката си и минете.

5. Стойка за дюнер

Малко хора се досещат, но чашата е идеална стойка за дюнер. Този трик е поредното доказателство, че всичко гениално е много просто и се намира някъде около нас.

6. Сапун 

Малките шишенца от фон дьо тен са много удобни. След като свършите мазилото, не го изхвърляйте, а напълнете с течен сапун и имайте под ръка винаги когато се наложи.

7. Без разливане от чашата

Ако се страхувате, че детето ще разлее чашата и нямате специален капак, използвайте пластмасова обвивка. Увийте я плътно около отвора на чашата и сложете сламата.
8. Преместване

Ако трябва сами да местите мебел, в никакъв случай не я влачете по пода. Първо, това е много трудно, и второ, можете да повредите пода. Можете да решите проблема, като поставите парче плат под краката на мебелите.

9. Гладене без ютия

Този стар начин на гладене е познат на много хора, а може да е полезен за всеки. Не забравяйте, че ако се окажете на място, където няма ютия, парата ще ви помогне да изгладите гънките по дрехите. Напълнете съд с вода, поставете на котлона, изчакайте да заври и окачете дрехата, която трябва да се изглади.

10. Освежете дънките

Ако дънките, които не носите дълго време, са се напили с неприятна миризма, не бързайте да ги перете. Просто ги сложете в торбичка и сложете във фризера за 5-6 часа. До сутринта дънките ще са свежи и няма да има следа от неприятната миризма.

Хитри трикове да организираме малката баняЗа промяната не е нужна голяма инвестиция
Сподели: