8 прости правила за по-щастлив дом

Ценете малките неща

1006

Нашите домове са отражение на това, което ние сме: това, което правим между на стените на жилището ни формира настроението ни, влияе на нашата производителност и на нашия поглед върху живота. Научните изследвания показват, че можем да повлияем на щастието си, като адаптираме малките навици и рутинни практики, които формират нашето ежедневие така, че да станат катализатор за смислена, позитивна промяна.

15 неща, които да изхвърлите, за да сте по-щастливи и по-здравиГъбата за миене на чинии, пластмасовите контейнери, старите маратонки и някои други неща

Ето няколко прости неща, които можете да правите всеки ден, за да се чувствате по-щастливи у дома.

1. Оправете леглото си

Идеи, с които ще превърнете детската стая в остров на щастие, радост и комфортВсяко дете ще поиска подобна стая

Тази задача от три минути е един от най-простите навици, които можете да възприемете, за да повлияете на щастието си. Според изследване това ни прави по – продуктивни, позитивни и организирани. А, да – и по – щастливи!

2. Не оставяйте нито една стая в безпорядък

Това е известен факт: безредието причинява стрес, редът ни прави по – спокойни и балансирани. Само за около 5 минути на ден и ще усетите разликата. Подредете стаята и приберете всяко нещо на мястото му. Лесно е!

3. Покажете вещи със сантиментална стойност за вас

Преживяванията (и спомените от тези преживявания) ни правят по-щастливи от материалните неща. И това не е чудно. Те ни връщат към стари спомени, напомнят ни за скъпи за нас мигове и ни карат да се усмихваме. Заобиколете се с такива вещи (сувенири/ снимки/ аксесоари) и ще се почувствате по – щастливи.

4. Започнете да пишете дневник за благодарност

Преди лягане напишете едно нещо, което ви е направило щастливи. Това ще ви накара да благодарите за всяко положително събитие и да ви стимулира за следващия ден.

5. Намерете щастието в малките неща

Малко са хората, които могат да се радват на уж незначителни неща, но именно това прави деня ни! Дори и докато миете съдовете, може да се насладите на гъделичкането на балончетата пяна. Или пък докато чистите да пуснете любима музика и да танцувате.

 

6. Преди да станете сутрин, поставете си цел за деня

Събуждайки се сутрин, благодарете на това, че сте здрави, че се радвате на скъпоценния  човешки живот и затова, че сте заобиколени от любимите хора. Поставете си и цели за деня, така ще бъдете по – продуктивни и организирани.

7. Обадете се на поне един приятел или член на семейството

Можете да направите това, докато почиствате, докато оправяте леглото, или докато разхождате кучето. Текстовете и имейлите не се броят! Направете реално телефонно обаждане до любим човек, само за да разговаряте. Ние, хората, сме социални същества и проучванията показват, че дори когато не се чувстваме така, дори и да сме естествено интровертни, общуването с нашите близки ни кара да се чувстваме по-добре.

8. Инвестирайте в неща, които помага за положителните преживявания у дома

Спестете пари за нова скара за партита с приятели или нов DVD за филмови вечери със семейството. Идеята, че ще бъдете с любими хора сама по себе си ще ви направи щастливи.

7 подобрения в спалнята, които ще ви направят по – щастливиСъбудете се с усмивка на лицето  
Сподели: