7 цвята, които трябва да опитате у дома

Бъдете различни 

614

Всеки знае, че цветът прави един дом, придава му характер, стил, различава го. Често сме объркани за това, кой е най- добрият цвят за кухнята, спалнята, хола или коридора. Ако днес на мода е розовото, утре вече ще е табу. До вчера теракотата беше върхът, а днес като че не е толкова предпочитан. Истината е, че не може да боядисваме всяка година домовете си според тенденциите (или поне повечето от нас). но все пак искаме да избягаме от традиционните неутрални или бели стени. Тогава на какво да заложим?

Какво настроение създават различните цветове у дома?Червеното повишава настроението, жълтото увеличава гнева

Предлагаме ви да опитате  някоя от следните схеми, които са различни от сиво, бежово или бяло, не се натрапват, продават чар и хармония на стаята и са модерни.

Вижте ги и изберете вашата!

7 начина да декорирате с тъмни цветовеТе са трудни за декорация, но носят лукс и драматизъм. Вижте нашите предложения за стаи с тъмни цветове  

Пастелни

Ако харесвате шаби шик модата, това са вашите цветове – на уредите, на мебелите, на стените – не се притеснявайте да експериментирате и се обградете с топлите пастели.

Ярки тонове

Една стена в ярък тон винаги е добра идея. Само съобразете с цвета килима, завесите и мебелите.

Жълто

Един доста противоречив цвят, жълтото е харесвано и отричано. Но не може да не признаем, че придава много свежест и настроение, а освен това се комбинира чудесно със сиво.

Зелено

Ако искате нестандартно изглеждаща стая, помислете за зелено. Гамата на този цвят е безкраен и може да избирате от ярките нюанси до меките топли тонове на цвят на салвия.

Розово

То е на мода, задържа се повече от очакваното и изглежда няма намерение да си заминава. Освен това се оказва съвсем не лошо решение не само за детска стая, но и за хола, например.

Теракота

Мароко, екзотика, стил, класа…Ако си падате по интериора с източни елементи, това е вашият цвят.

Кафяво

Един доста пренебрегван цвят, кафявото, ако е правилно съчетано, може да се превърне в страхотен акцент.

 

 

Идеи за освежаване на стаята с цветовеВсеки от тях носи различно излъчване, вибрация и усещане
Сподели: