5 начина да се отървете от досадната миризма на цигари

Решете проблема кардинално 

2147

Миризмата на цигари не е „ароматът“, с който човек би искал да съжителства, особено когато става дума за семейство с деца. За съжаление може да е достатъчно да пушите веднъж в стаята, и дразнеща и откровено неприятна миризма да остане. В тази ситуация остава само едно нещо - да се опитате да премахнете тютюневия дим. И ето как да го направите.

8 начина да премахнете миризмата на цигари от домаСправете се с упоритата миризма

1. Дафинов лист

8 начина да премахнете миризмите от хладилника Трикове, с които ще се радвате на чист хладилник  

Най-традиционното и едно от най-ефективните средства за борба с миризмата е дафинов лист.  Всичко, което трябва да направите, е да затворите всички врати и прозорци в стаята, оставяйки там за няколко часа няколко запалени дафинови листа. Методът работи на принципа - клин – клин избива. След това задължително проветрете много добре.

2. Сода

Миризмата на тютюн не се отстранява просто от ароматизатор със сода. Тя се изсипва в малък буркан, след което към нея се добавят няколко капки етерично масло. Трябва да направите няколко такива кутии (поне 3-4) и да ги сложите в цялата стая. Оставете за около ден. Веднъж на всеки 1-1,5 часа бурканите със сода трябва да се разклащат, така че съдържанието им да се смесва добре.

3. Подправки

В тенджера сипете вода и към нея се добавя 1 пакет карамфил (на пръчици), 1 пакет смляна канела и 1 пакет канела на пръчки. Оставете да къкри за 30-40 минути, след което помещението трябва да се проветри добре.

Как да премахнете от мебелите и дрехите миризмата на цигари, ако някой у дома пушиСправете се с проблема с подръчни средства
Сподели: