7 причини, хитрите домакини да не изхвърлят стара четка за зъби

Имайте по една винаги под ръка

786

Четка за зъби е незаменима в живота на всеки човек. Но винаги идва момент, в който тя трябва да се изхвърли, за да я заменим с нова. Но не бързайте да я пускате в кошчето за боклук, защото може да ви служи още малко, макар и не по първоначалното си предназначение.

5 неща, които може да почистите с четка за зъбиНеобичайни приложения на един всекидневно използван аксесоар

Ето за какво е полезна стара чета за зъби:

1. Почистете готварска печка

13 трика за пролетно почистванеИ повече свежест в дома

 

Почистването на печката винаги предизвиква недоволство. Но с малката четка за зъби ще улесните малко процеса, защото тя ще премахне замърсяванията на места, които не са достъпни за обикновена гъба или парцал.

2. Фугите между плочките

Плочките в кухнята, банята и тоалетната бързо се зацапват. Сега обаче ще ги почистите по – бързо, ако имате стара четка за зъби под ръка. Достатъчно е да я накиснете в разтвор на белина и да избършете замърсената зона.

3. Кранът

Батериите в кухнята и банята натрупват много мръсотия. Една обикновена четка за зъби ще помогне за почистване на бактериите и плесените по най – малките места.

4. Следи от тебешир и цветни моливи

Ако в къщата има малки деца, за които всяка повърхност е идеално платно за бъдеща картина, на помощ идва четката. Нанесете малко паста за зъби върху нея и внимателно втрийте с кръгово движение. Отстранете остатъците с кърпа, гъба или хартиена кърпа.

5. Клавиатурата

Между клавишите на клавиатурата се натрупва огромно количество трохи, прах и мръсотия. Опитите да ги премахнете със салфетка или парцал обикновено не носят желания резултат, така че трябва да прибягвате до други методи. Например, използвайте четка за зъби. Тя трябва да е суха с твърд косъм. Наклонете клавиатурата или лаптопа и внимателно изчеткайте.

6. Рендето

Всеки знае колко е трудно да се почисти рендето от остатъците от моркови, цвекло, сирене. За бързо и ефективно решение на проблема, опитайте да премахнете остатъка със суха четка за зъби и след това изплакнете рендето.

7. Почистете зеленчуци

Ако сте купили плодове или зеленчуци с остатъци от почва по тях, почистете от мръсотия с четка за зъби. За гъби и зеленчуци с тънка кожа е подходяща четка с мек косъм, докато картофите трябва да се почистват с четка с твърд косъм.

10 приложения на алуминиевото фолиоАлуминиевото фолио е аксесоар, който е задължителен за всяка кухня. Дали знаем обаче всичките му приложения? Нека проверим.  
Сподели: