Доказани трикове, с които домът ви ще изглежда стилно без много инвестиции

Декоративни елементи и огледала правят чудеса

838

Много често в сайтове и списания се натъкваме на спиращи дъха интериори, проектирани от изтъкнати дизайнери. Разбира се, малцина биха могли да си позволят подобна инвестиция, но с малко хитрост ще може да се доближите до тези красиво изглеждащи домове.

Няколко смешни фала в декора на домаТези стаи са наистина ужасни

От Novate ни показват как с малко средства, ще постигнем голям ефект.

1. Сложете ярък килим

Грешки в декора на домаТези стаи са наистина ужасниДори и в най-веселия интериор има място за ярък килим. А в неутралната и обикновена стая той е задължителен. Използвайки контрастен оттенък, можете напълно да промените динамиката и настроението на пространството и то, без да инвестирате куп пари.

2. Дървени греди

Дървените греди изглеждат много стилно и нестандартно, но повечето хора смятат, че такъв декор на тавана е твърде скъп и неподходящ в апартамента. Всъщност слагането на такива елементи от естествено дърво може да бъде доста трудно, но крайният резултат си заслужава.

3. Плакати и снимки

Плакати и фотографии на по стените, сложени в рамка могат да се превърнат в ефектна декорация на стени и в централен детайл от интериора.

4. Естествени материали

Мебелите и аксесоарите, изработени от естествено дърво, ще помогнат да направите интериора стилен и уютен. Детайлите от грубо дърво изглеждат най-добре в интериор с леки и светли мебели.

5. Огледала

Огледалата са завършен елемент от декора на дома и може успешно да ги включите в украсата на стените. Подобен елемент ще позволи да играете с осветлението, визуално ще разширят стаята, ще я направят по-дълбока и елегантна.

6. Под и мебели

Ако пренебрегвате пода в декора на дома, много грешите. Подови настилки са също толкова важен елемент в дизайна, колкото и тапетите. За да привлечете вниманието към модерната декорация, както и да направите интериора по-елегантен, ще помогне малък трик: мебелите трябва да са леко отдалечени от пода, тоест да имат крака или да бъдат закачени (тип конзола). Дизайнерите твърдят, че колкото повече се вижда повърхността на пода, толкова по-привлекателен изглежда интериорът.

7. Контрастно решение

Ако искате домът ви да изглежда стилен и луксозен, създайте контраст. Комбинацията от светли стени и тъмен дървен под изглежда много впечатляващо и благородно.

8. Тухли

 

Имитацията на тухли на една от стените е модерна и доста популярна техника, която може да трансформира интериора, да го направи интересен и уютен.

9. Живи растения

За да изглеждат растенията стилни и да украсят интериора, подредете ги в групи, а не ги слагайте хаотично. Групирайки цветята, вземете предвид техния размер. В идеалния случай комбинацията трябва да бъде от растения с различна височина.

10. Декоративни възглавници

Не пестете от декоративни елементи - те създават уют в стаята. Възможно е да има малко дивани възглавници, но те трябва да бъдат изработени от приятна висококачествена материя.

10 идеи за декорация в домаПредлагаме ви няколко идеи как да декорирате дома си евтино, лесно и без да имате особени умения. 
Сподели: