7 начина да подготвите дома си за есента

Бъдете подготвени на прага на новия сезон  

492

Колкото и да не ни се иска, лятото вече е към края си и трябва да започнем да подготвяме дома си за есента. Но вместо да съжаляваме за топлите и слънчеви дни, нека да си спомним за уюта, комфорта и цветовете й, да се радваме на смяната на сезоните. Време е да помислим и за промянат в декора и как новия сезон да се отрази на визията на жилището и на настроението.

Да декорираме с есенни мотивиКажете довиждане на лятото с тези красиви идеи  

От подрязване на тревата до свежи цветове на стените, вижте няколко начина за подготовка на дома за есента.

Красива есенна декорация за всекидневнатаПоканете есента у дома

1. Подрежете тревата

Ако тревата е пораснала, време е за едно от последните й подрязвания. Тя ще се запази свежа и зелена докато стане време за зазимяване преди сланите.

2. Почистете фурната

Почистването на фурната не е любима домакинска работа, но със сигурност е добра идея да го направим сега, особено ако обичате да готвите. На пазара има много препарати, които обещават добри резултати, изберете най – подходящия за вашия уред. Или пък направете ваш собствен натурален!

3. Почистване на къщата

Често си мислим, че пролетта е времето за голямо почистване, но няма причина да не направим такова и през есента. Сега е топло, което означава, че ако изперем меката мебел и килимите, те ще изсъхнат много по – бързо. Освен това ще се радвате на чисти и ухаещ дом през зимата.

4. Почистете камината

Ако имате камина, не отлагайте профилактиката й. Почистете я, проверете комина и се уврете, че ще функционира безпроблемно.

5. Подредете/ отървете се от всичко излишно

Това е моментът, в който да направите преглед на всички налични дрехи и обувки и да решите какво ще носите и какво не. Прегледайте и кухненските шкафове, изхвърлете всичко счупено, спукано или вещи, които няма да ползвате. Проверете и килера за стари консерви или храни, които сте купили, но няма да консумирате.  

6. Помислете за декора

Свещи, одеяла и възглавници задават атмосферата в един дом. През есента може лесно да създадете релаксираща и задушевна атмосфера с топли цветове и аксесоари. В спалнята сложете ново покривало или сменете бельото.

В хола пък закачете нови завеси – например в светло бежово, кафяво или с мек оранжев оттенък.

7. Добавете свежест с боя

Тъй като има вероятност да прекарваме повече време на закрито през есента и зимата, е добра идея да освежите стаите с малко нова боя. Това ще ви отнеме уикенд време и няма да струва куп пари.

Идеи за есенна декорацияЗабавление за цялото семейство
Сподели: