6 неща от килера, които трябва да изхвърлите веднага

От развалени храни до забравени консерви, махнете ги веднага  

1108

Сигурни сме, че във всеки дом има доста неща, които стоят от толкова дълго време, че в един момент просто спираме да ги забелязваме. Като онзи стар часовник, който сякаш се е сраснал със стената, но когато една сутрин поглеждаме към него, осъзнаваме, че изобщо не му е там мястото и не ни харесва. И това, при положение, че е пред очите ни.

Как да извлечем максимална полза от килера?Килерът може да се превърне в кабинет, модерен дрешник, домашна библиотека

А какво да кажем за всички онези елементи, които стоят прибрани в някой шкаф или гардероб и за чието съществуване дори вече не си спомняме. Само си помислете за килера или кухненския шкаф, пълен с какво ли не. Със сигурност ако решите да се поразровите ще намерите истински антики там. Но и много неща, които е време да изхвърлите. При това, без изобщо да съжалявате за тях.

Ето само малък списък от ненужните вещи, от които е по – добре   да се отървете.

10 идеи за вратата на килераПроменете вратата на помещението за по - различно излъчване

1. Билки и подправки

Сухите билки и подправки не са задължително развалени, но с времето могат да загубят аромата си. Прегледайте всички пликове и бурканчета, вижте срока им на годност, подушете ги. Ако са там повече от 2 години, по – добре ги изхвърлете.

2. Масла и спрейове за готвене

Маслото за готвене може да започне да се разваля при излагане на въздух, светлина и топлина. Дори бутилката да е неотворена, качеството може да се влоши, ако се съхранява в топла или светла кухня. Затова, ако усетите неприятна миризма, изхвърлете ги.

Проверете също срока на годност на всички олиа и ако са изтекли, ги махнете, защото храната ще започне да мирише на гранясало.

3. Брашно

Когато се съхранява правилно, брашно може да остане в добро състояние поне една година. Затова е най – добре да го държите в херметически буркан на хладно място. И не забравяйте да го проверявате, за да се уверите, че в него няма мушици.

4. Мая

Ако сте отворили пакетче мая и сте я оставили в шкафа, без да помните кога, по – добре я изхвърлете. Най - вероятно тя е неактивната вече. Ако не я употребите до 3-4 месеца, просто отворете ново пакетче.

5. Ядки

Повечето ядки имат срок на годност шест месеца или по-малко. Ядките имат високо съдържание на масло, което е причина те да се развалят по-бързо от другите видове сухи храни в шкафа. За да ги запазите по – дълго, дръжте ги в буркан в хладилника.

6. Крекери

Храни, които са на основата на зърнените, не могат да стоят в килера твърде дълго време. Причината – често са нападани от насекоми и мушици. Проверявайте ги и ако са тук повече от 2 месеца, ги махнете.

10 начина да организирате по – добре килераНикога вече няма да се чудите, къде е брашното  
Сподели: