6 начина да направите декора подходящ за кучето и котката

6 начина да направите декора подходящ за кучето и котката

Ако в семейството си имате домашен любимец, значи сте щастливци. Няма по – хубаво усещане да те посрещне веселият лай или умилкването на котката. Но за да живеете в пълна хармония, да се радвате на добър съвместен живот, е добре да адаптирате интериора си за домашния любимец.

Махнете тези растения, ако имате домашен любимец

Популярността на стайните растения нараства все повече през годините и в това няма нищо случайно. Ако споделяте дома ...

12/01/2019

Ето няколко съвета за това:

1. Устойчиви подове

Да предпазим дома си от миризми, ако имаме домашен любимец

Един домашен любимец е част от семейството. Той носи радост, дава ни спокойствие, прави дните ни по – светли и ...

13/01/2019

Изберете подови настилки, която са лесни за почистване и безопасна за лапите и ноктите на вашия домашен любимец. Дървеният под може да бъде предизвикателство за поддържане с домашен любимец, но ламинатът, плочките, бетонът и камъкът са добри опции. Избягвайте подови настилки, които са твърде хлъзгави, ако имате малко кученце.

2. Ръчни килими

Килимите като цяло не са добра идея, ако имате домашни любимци у дома, тъй като те улавят лесно косми, петна и миризми. Инвестирайте в килими, които имат много цветове и могат да замаскират мръсотия и прах. И е добре да избягвате черги с непрекъснати контури, тъй като те могат да се разнищят от ноктите на вашия домашен любимец.

3. Тапицерия

Независимо дали искате или не, вашите домашни любимци ще се озоват на дивана. Така че, помислете внимателно, преди да изберете тъканите за нея. Някои материи като кадифе и плюш могат да бъдат магнит за козината на домашните любимци. Също така, избраната от вас тъкан трябва да бъде достатъчно здрава, за да издържи теста на ноктите. Добра идея е да сложите материи, които са в същия цвят като козината на вашия домашен любимец, както и лесен за пране текстил.

4. Стени 

Домашните любимци могат оставят грозни следи по стените. Затова избягвайте  текстурираните стени, които привличат козина и се почистват трудно. Изберете сатенени покрития или висококачествен латекс.

5. Обезопасен декор

Домашните любимци обичат да се качват, да скачат, да махат с опашка. Затова избягвайте ниско разположена декорация или прекалено много предмети и аксесоари. 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...