Да предпазим дома си от миризми, ако имаме домашен любимец

Да предпазим дома си от миризми, ако имаме домашен любимец

Един домашен любимец е част от семейството. Той носи радост, дава ни спокойствие, прави дните ни по – светли и леки. Животните понякога могат да разберат човек по – добре от друг човек и успяват да ни накарат да се усмихнем. Но не трябва да пренебрегваме и факта, че гледането на куче или котка, означава и повече чистене, повече усилия за поддържане на хигиената и често миризми.

Махнете тези растения, ако имате домашен любимец

Популярността на стайните растения нараства все повече през годините и в това няма нищо случайно. Ако споделяте дома ...

12/01/2019

Да се радвате на добре ухаещ дом и четириног приятел обаче не е невъзможно. Стига да знаете как да почиствате и поддържате. Ето няколко съвета от Real Living.

Помислете за вида мебели, които купувате.

Грешки с хигиената, които всички правим докато готвим

Всички знаем, че когато започваме да приготвяме храната, трябва да измием ръцете си, да използваме отделна чиния за с...

01/04/2018

Когато купувате мебели, внимавайте какви са. Не избирайте кадифе или коприна, тъй като те са трудни за поддръжка. По – добре заложете на кожен диван или с дамаска от микрофибър. Вместо дървени, изберете метални крачета.

Почистете поразията колкото се може по – бързо.

Ако все още работите по навиците на домашните си любимци, със сигурност ще виждате често следи от напишкано. Веднага почистете, за да не може миризмата да се пропие и задържи.

Имайте винаги под ръка комплект за почистване.

Почистването след домашен любимец е по-лесно, ако сте въоръжени с подходящите инструменти. В пластмасова кошче или организатор дръжте почистващи препарати, стари кърпи, стари вестници и дезинфекционни кърпички, за да можете лесно да се отървете от бъркотията.

 

Инвестирайте в пречиствател на въздуха.

Пречиствателите на въздуха не само помагат за редуциране на праховите частици, но помагат и при алергени,  мухъл и миризми. Ако имате възможност, инвестирайте в такъв с HEPA филтър.

Запасете се със сода.

Всички знаем колко е полезна содата при почистване на дома. Сложете кутия сода за хляб до кошчето на домашния любимец. Ако той е пишкал на килима, почистете и поръсете със сода, за да абсорбира миризмата.

Почиствайте играчките и пособията на вашия домашен любимец.

От постелката и леглото, до играчките – почиствайте ги редовно. Това не само поддържа дома ви чист, но също така гарантира, че вашите домашни любимци ще  бъдат предпазени от болести и инфекции.

 

Редовно къпете домашните си любимци.

Независимо дали го правите веднъж или два пъти седмично, в зависимост от породата правете баня и подсушавайте старателно, за да избегнете „миризмата на мокро куче“.

Почиствайте козината.

Не позволявайте козината да остава по възглавници и одеяла. Почиствайте ги редовно и се уверете, че сте почистили пода.

Изберете освежаващ аромат.

Освен почистването къщата и домашните си любимци, трябва да заложите и на успокояващ аромат, който може да добави чар към дома ви. Изберете лавандула, бор, топъл памук или цитрусови аромати.

3 знака, че трябва да смените дивана

Подобно на леглото, диванът у дома е мястото, на което много от нас си почиват, обичат да лежат, гледайки телевизия и...

10/03/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...