5 стъпки към по-добър и качествен живот

И как да се храним по-здравословно

4606

Днес животът ни залива с каква ли не изненади. Задълженията и задачите нямат край, а усилията да бъдем здрави, жизнени и да запазим силата на духа и тялото сякаш остават на заден план.  Но всичко е в наши ръце и ако наложим няколко малки навика в ежедневието, ще усетим разликата веднага.

Ето нашите 5 стъпки към по-добър и по –качествен живот.

Мислете позитивно

Звучи лесно, но е трудно за изпълнение, ще си кажат много от нас. Колкото и да искаме да сме позитивни, ако имаме куп задължения, отговорности и срокове, които да спазваме, надали ще ни бъде толкова оптимистично. Всъщност  идеята е да започваме и да завършваме деня с позитивни мисли – колко неща сме успяли да свършим през деня, да се радваме, че сме здрави, че сме със семейството си, за някаква малка, макар и незначителна „победа”, която сме постигнали. Малките крачки правят голямата промяна, затова ценете всяко, дори и невидимо за другите постижение, а с течение на времето ще усетите как това се пренася и в ежедневието.

Отървете се от всичко излишно

Това означава буквално да се опитате да елиминирате излишните неща около вас – от вещи, които не ползвате (повече в т.4), през хора, които ви напрягат или с които не ви е приятно да общувате, до опит да изчистите съзнанието си от негативни спомени и мисли. Нищо не трябва да се случва изведнъж, важно е да започнете с едно, бавно и постепенно. Поставете си срокове и се придържайте към тях.

Яжте качествена храна

Най-вероятният въпрос е, как да разпозная качествената храна. Ако имате възможност, консумирайте домашни или органични плодове и зеленчуци, набавяйте си млечни продукти от ферми или купувайте такива, които са само на доказан производител.

Що се отнася до месото и месните продукти, тук вече има решение и то се казва „Качествен живот“  - нова серия на производителя Димитър Маджаров, която включва 100 % натурални луканка, луканков салам и суджук, съставени единствено от свежо месо, прясно смлени подправки и жива закваска. Това са единствените по рода си до момента месни продукти, напълно изчистени от E-консерванти и те се появяват за първи път в България след няколко години на проучвания на технология и възможности на производство.


Технологията e иновативна за българския пазар. След внимателното ръчно обработване на месото и неговото подправяне се добавя живата закваска, идваща от Родопите, за да потисне развитието на нежеланите микроорганизми и от там да подпомогне правилното протичане на процесите на сушене и зреене на продуктите.
Серията „Качествен живот“ е създадена съвместно с ПроВиотик®, чиято иновативна закваска съдържа добрата бактерия Lactobacillus plantarum GLP3,  научно изследвана с години в Харвардския медицински факултет. Този щам е изолиран за първи път в Родопите, където в естествена среда присъства безопасно в храните от хилядолетия. Опитът, запазен в старите традиции от балканския край, сочи, че именно този природен начин е използван за съхранение на сушени месни продукти –  разчитайки на естественото действие на добрите бактерии (наречени доста по-късно Lactobacillus), без никакви изкуствени добавки. 

Освен проучвания и тестове в компанията, качествата на продуктите са преминали през специални изследвания в Харвардския медицински факултет и реномирания институт за месо във Франция – ADIV.

Всички съставки на ПроВиотик® са култивирани в 100% натурална среда, в която не се съдържат следи от мляко, соя, глутен, ядки и други алергени. Затова в нейният състав има само живи добри бактерии и следи от пресен зеленчуков сок.

Изчистете дома си

За да се чувстваме добре и да водим един по-позитивен и качествен живот, трябва да се погрижим и за атмосферата около нас. А къде прекарваме най-много време? У дома. Ето защо е време да помислите за малка промяна. Започнете с основно почистване. И тук не говорим само за прах, за пране на мебели и килими, но и за премахване на излишни вещи, посуда и дрехи. Минавайте от стая в стая, от шкаф в шкаф и прегледайте всичко. Ще видите колко много и излишни неща имате, за много от които дори не си спомняте. Ако не сте ги търсили или употребявали в последните 6 месеца или година, явно нямате нужда от тях.

Спортувайте

И не на последно по значение място, добрата храна, позитивните мисли и здравето като цяло винаги са свързани и с повече движение. Намерете си спорта, който най-добре пасва на вашата натура. Това може да е джогинг, колоездене, футбол, фитнес, пилатес, йога, танци....Няма неподходящи неща, когато са свързани с движение. Дори и интензивна разходка в парка или трекинг в планината ще ви заредят с енергия за седмица напред.

Добрият и качествен живот не е труден за постигане, стига да го искате. Просто започнете от днес и скоро ще усетите промяната.

 

 

Сподели: