5 неща, за които трябва да внимавате, ако у дома има малки деца

5 неща, за които трябва да внимавате, ако у дома има малки деца

Ако вече имате или планирате малки деца в дома си, знаете колко внимателни трябва да бъдете за тяхната безопасност. Това означава да предвидите няколко важни точки, които са пряко свързани с тяхната безопасност.

10 съвета за безопасен дом по време на празниците

Всички обичаме коледните празници заради магичната атмосфера, щастие и единство със семейството. Това е времето, кога...

25/12/2017

Стъклени мебели и прегради

Понякога една стъклената врата може да бъде незабележима. А за малките деца, които все още не са много добри в координацията на движенията и контрола на тялото си, те са голяма опасност.

Как да осигурим безопасно място за игра на бебето

Всеки родител своевременно е снабдил наследника си с подобаващо място за спане. Малките легълца с предпазни решетки, ...

31/10/2019

Ето защо, в къща, където има деца, е по-добре да откажете стъклени врати и мебелни врати. Същото важи и за напълно прозрачни стъклени мебели и плотове, които буквално се разтварят във въздуха - изглежда красиво, но опасно за децата.

 

Бели дивани

В къща, където има малки деца, е добре да преразгледате възгледите си за мека мебел в бяло. Има голяма вероятност вашите снежнобели дивани и фотьойли бързо да се превърнат в платно за детско творчество, покрито с отпечатъци на малки ръчички и следи от бебешки пюрета и зърнени храни.

Кухненски уреди

Домакинските уреди в дом с малки деца трябва да имат функция със защита от деца. Това се отнася за газови котлони, фурни, микровълнови фурни, перални и съдомиялни машини. Когато обзавеждате кухнята, помислете и за аксесоари, които не позволяват отваряне на чекмеджета и шкафове.

Хлъзгав под

Малките деца тичат много, което означава, че подовете трябва да са възможно най-безопасни. Не слагате хлъзгави лъскави подови плочки в полза на матови модели. Е, ако е твърде късно, тогава можете да залепите специални противоплъзгащи ленти върху него или да го покриете с постелки.

Ъгли, прозорци и врати

И накрая, най-важното е да обезопасите острите ъгли в апартамента и сигурно да блокирате всички прозорци. На пазара има огромен избор от всякакви тапи, омекотители и ъгли за всеки случай. Също така поставете блокери на всички прозорци и затегнете шнуровете на щорите. И не оставяйте шкафове с битова химия и лекарства незаключени!

6 естествени безопасни дезинфектанта

Дезинфекцията на дома с естествени, нетоксични почистващи препарати може да звучи като много сложна задача, но всъщно...

27/06/2019
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...