5 начина да спестите място в много малка стая и да я увеличите визуално

Трикове, споделени от дизайнери

374

Има много трикове за пестене на място в малка спалня или хол. Има и идеи как да увеличите пространството визуално, но много интелигентно. Затова решихме да ви покажем пет успешни варианта за малка стая, които са пример за практичност и функционалност.

1. Само стенни лампи

Подовите лампи крадат много място. Ако стаята е малка, това определено не е опция. Стенните осветителни тела с невидимо окабеляване помагат за спестяване на пространство и разширяване на пространството.

2. Всички мебели с крака

Можете да разширите границите на малка стая с помощта на правилно подбрани мебели, следвайки принципа - колкото повече се вижда подът, толкова по-просторна изглежда тя. Ето защо си струва да оставите обемни легла, фотьойли и дивани, които са близо до пода. Компактните мебели с крака са идеални за малка стая. Освен това под тях винаги може да скриете нещо.

3. Много малка стая трябва да има огледала

Огледалата по стените и шкафовете визуално добавят няколко квадратни метра към стаята. Ако малката ви спалня изглежда тъмна, интериорните дизайнери препоръчват да закачите огледало пред прозорец или близо до източник на светлина (на разстояние 30-60 см от него). Това ще направи осветлението да изглежда по-леко и по-естествено.

4. Без огледални тавани и ниски полилеи

Огледален отразяващ таван е най-лошото решение за малка стая. Много хора вярват, че колкото по-лъскави, отразяващи предмети има в стаята, толкова по-просторна ще изглежда тя. Това е грешка. Всъщност такъв завършек само претрупва външния вид на стаята. Освен това лампите трябва да бъдат вградени в тавана, тъй като масивен нисък полилей ще създаде още повече отблясъци, това визуално ще стесни стаята и ще създаде претрупан вид.

5. Само леки завеси

Тежките завеси от плътни тъкани абсорбират слънчевата светлина и визуално правят стаята по-тъмна и тясна. Освен това те натрупват тонове прах. Ще спестите място и ще направите стаята по-визуално широка със завеса от органза. Или можете напълно да осатвите всякакъв текстил и да направите избор в полза на щори или ролетни щори.

 

Сподели: