5 начина да направите малък коридор по-светъл и по-голям

5 начина да направите малък коридор по-светъл и по-голям

Входното антре прави първото впечатление на гостите и създава атмосферата на къщата, поради което е толкова важно да бъде съвършено. Коридорите и стълбите заемат значително пространство в къщата и е по-добре да ги използвате максимално, като премахнете "мъртвите" зони. Нека видим как интериорните дизайнери се справят с едно от най-предизвикателните пространства в дома.

8 чудесни идеи за малкия коридор

Вашият коридор задава тона за останалата част на жилището. Затова, дори и на най-тясното пространство е хубаво да доб...

08/12/2016

Всичко по план

Основното нещо, за което трябва да помислите, когато планирате коридор, е кой ще го използва и къде ще се съхраняват нещата. Помислете - къде слагате ключовете си, къде окачвате палтото си, къде държите обувките си и накрая, колко души има в семейството (и колко мръсотия оставят в коридора)? Трябва да сте реалисти: можете да почистите нещата си, когато влезете в къщата от улицата, но във всяко семейство има някой, който не поддържа толкова ред.

Идеи за декорация на малкия коридор

Коридорът е любимото място за трупване на обувки, палта, пощата, ключовете и какви ли не неща, които оставяме в после...

27/01/2017

Затова не забравяйте да предвидите място за мръсни улични обувки, например оставете долната част на шкафчето в коридора отворена за тази цел. Поставете тесен шкаф за обувки или изберете пуф, в който да съхранявате чехли, без да ги оставяте на пътеката.

Ако къщата има стълбище близо до входа, можете да организирате пълноценно място за съхранение под него, да държите част от връхните дрехи там, да скриете чекмеджета и рафтове за обувки, да направите отделения за чанти, шапки и ръкавици, да отделите място за прахосмукачка, инструменти и домакински консумативи.

 

Интелигентно съхранение

На входа на къщата винаги трябва да има някакъв рафт или конзола, където можете да поставите ключовете или ръкавиците си. За дрехи можете да използвате „интелигентни куки“, които се плъзгат от стената, когато е необходимо, и се сгъват лесно – това решение помага да използвате повърхността на стената, без да претрупвате използваемото пространство със закачалки и рафтове за връхни дрехи. Препоръчваме да окачите голямо огледало със сложна форма над конзолата,  за да добавите динамика и визуално да увеличите пространството.

 

Цветна игра

Играта с цвета на боята е лесен начин да разнообразите тясна входна зона. Коридорът може да бъде забавен и весел, лек и свеж. Можете да покриете стените с мек неутрален нюанс и след това да добавите тънка, ярка ивица по дъската или нагоре. Детайли като тези мигновено повдигат духа, когато влезете в дома.

 

Ако имате малък вход, по-тъмните стени му придават дълбочина, правейки пространството да изглежда малко по-голямо.

Добавете изкуство

Използвайте височината на коридора, като запълните стените с произведения на изкуството. Окачете картини във вертикални блокове, от основата до корниза, за да добавите драматизъм и да подобрите усещането за пространство. Играйте с мащаба, не искате всички произведения на изкуството да са с еднакъв размер.

Нека бъде светлина

Ключът към доброто осветление на коридора са насочените таванни светлини, които отразяват светлината от стените и произведенията на изкуството. Лампите за картини и предмети на изкуството са особено ефектни, те могат да бъдат поставени доста високо и да създават мека, уютна светлина.  Стенните лампи също помагат за създаването на меко осветление, но те трябва да са доста семпли, особено в тесен коридор.

Как да променим вида на коридора

Повтаряли сме го много пъти и няма да се уморим – не пренебрегвайте вашия коридор. Колкото и да го пренебрегвам...

11/02/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...