Колко често трябва да почистваме....

И пет неща, които почистваме твърде често

6549

Може да звучи абсурдно, но някои от нас в старанието си да имат перфектен дом, чистят прекалено често. ИЛи пък перат определени неща повече от необходимото. Дали си заслужава да перем всеки месец завесите? Или якето след всяко носене?

Вижте съветите от Good Housekeeping

Дрехи, които сте носили само веднъж

След фитнес е задължително да пуснете екипа си за пране. Същото важи за бельо, чорапогащници, чорапи. Но повечето дрехи като тениски, дънки, блузи, могат да се обличат повече от веднъж – по 3-4 пъти, преди да ги изперете.

Чиниите

Преди да сложите чиниите в съдомиялната, всичко, което трябва да направите е да изплакнете, за да махнете твърдите частици. Предварителното миене на съдове е загуба на време и енергия. Реално миялната върши всичко.

Осветителните тела

Може да сте изкушени да се качите на стълбата си и да бършете лампиона като част от ежеседмичното почистване, но не се мъчете. За тях е необходимо да отделяте време само веднъж на месец.

Якетата

Въпреки че всеки ден може да обличате якето, него може да перете веднъж на два – три месеца (освен ако не е изцапано). Якетата обикновено не влизат в контакт с кожата, затова не е нужно и толкова често пране.

Завеси

Много хора смятат, че пердетата трябва да се перат всеки месец, защото събират прах. Всъщност това е излишно. Минавайте с прахосмукачка повърхностите. Що се отнася до прането – нека то бъде 2-3 пъти в годината.

 

Сподели: