5 грешки, които трябва да избягвате, когато обзавеждате ново жилище

За да не съжалявате по - късно 

3876

Преместването в нов дом е важна стъпка в живота на всеки. Нямаме търпение да се настаним, да обзаведем и декорираме. И сме изкушени да обиколим магазините и да напазаруваме всичко наведнъж.

5 трика при обзавеждане на първи домОбзавеждането може да бъде вълнуваща задача  

Но, за да се радвате на страхотен дизайн и зашеметяващ интериор, трябва време. Нужно е постоянство и желание да живеете за начало с малко по – стари или несъвършени вещи и мебели, докато намерите правилните за вас. Създаването на дом не се случва за ден или седмица. Понякога може да отнеме месеци, години. Вие сами ще усетите как постепенно празното пространство се запълва и всичко си идва на мястото.

А ето и кои са най-големите грешки, които допускаме при преместване в новия си дом.

Идеи за обзавеждане на малкото жилищеОбзавеждането на малкия апартамент така, че да бъде комфортен, красив и удобен е малко трудно, предвид ограниченото пространство, с което разполагате. Дизайнерите обаче винаги имат решения и ни пре...

Грешка №1: Купувате всички мебели наведнъж

В апартамент, в който липсват наистина основни неща, ще ви трябва всичко. Напълно разбираемо е да искате да купите мебелите възможно най-бързо. Но спрете, това може да  бъде голяма и скъпа грешка.

Най-добре е да направите списък на основните неща, от които се нуждаете, и да ги закупите по важност. Ако отчаяно се нуждаете от диван, тогава купете, но засега не ви трябва и масичка за кафе, помощни маси, столове и всичко останало. Инвестирайте време в търсене на подходящите мебели и купувайте постепенно.

Грешка №2: Запълвате пространството твърде бързо

Бързането за обзавеждане може да доведе до това, да съжалявате след време. Не става въпрос само за мебелите, но и за килими, осветление и аксесоари. Декорирането на стая е като сглобяване на пъзел. Всяко парче се свързва с другото, но не може да стане изведнъж.

Затова, направете план за декорацията преди да започнете. По този начин можете да сглобите всички парчета от пъзела. Изберете мебелите, цвета на стените, килимът, текстилът, който да пасва като цветове и шарки….

Грешка №3: Купуване на всички аксесоари от едно и също място

Едно от основните правила за декорирането е, че да не купувате всичко от едно място - както мебелите, така и аксесоарите. Всяка стая трябва да изглежда естествено и да се оформя с течение на времето, а това е практически невъзможно, когато всичко се купи от един и същ магазин. Освен това, така стаята няма да отразява стила ви - просто отразява стила на мениджъра на съответната верига.

Грешка №4: Купувате само евтини артикули

Повечето хора, които се местят в нов дом, разполагат с по-малък бюджет за декорация и затова търсят неща, които са възможно най-евтини. Със сигурност има начини да декорирате с малко средства, но все пак мислете и за качеството, особено за основните мебели. Разбира се, никой не казва, че трябва да бъдат до живот, но ако инвестирате в диван или легло, все пак те ще ви служат 5-10-15 години и трябва да бъдат удобни и качествени.

Грешка №5: Не влагате лично излъчване

Това, че ви харесва едно жилище от страниците на списанието, не означава, че трябва да го пренесете в новия си дом. Това не сте вие, а друг човек, който се чувства удобно в такава обстановка. Освен това, как си представяте кухня без нищо на плота или безупречно подреден хол, спалня с идеално изпънати чаршафи. Това го няма в реалния живот. Бъдете себе си, бъдете малко небрежни и правете компромиси. Несъвършенството на един дом не винаги е лошо нещо, дори напротив – придава му чар и обаяние.

Идеи за обзавеждане на спалнятаСтилни, модерни и впечатляващи
Сподели: