5 трика при обзавеждане на първи дом

5 трика при обзавеждане на първи дом

Независимо дали започвате нова работа, отивате на ново място, говорите пред публика или дори скачате с парашут, правенето на каквото и да било за пръв път може да е обезсърчително, включително декорирането на дома ви. Да, безспорно няма да ви донесе толкова много адреналин, но може да бъде не по - малко и забавно. За да ви помогнем в пътя на обзавеждането на първия си дом, ето няколко съвети, които е добре да следвате.

Не се страхувайте да обзаведете с мебели втора употреба

Само защото се местите в ново жилище, не означава, че трябва да слагате чисто нови мебели. Обзавеждането може да струва много, особено ако правите всичко. Затова попитайте роднини и приятели дали нямат някои стар диван или скрин, който могат да ви дадат.

Купете само най-важното и изчакайте за останалото.

Ако не познавате никой, който има свободни за даване мебели и сте принудени да купувате нови, сведете списъка за пазаруване до основните неща, които ви трябват - като дивана, легло и маса за хранене. След това с течение на времето можете да купувате останалото.

Избягвайте да следвате тенденциите.

Тъй като сте нови в декорирането, може лесно да попаднете в капана на това да следвате всяка тенденция, която видите в списания или сайтове. Търсете обаче само това, което отговаря на вашия личен стил, така че домът ви да не губи характер.

Не купувайте вещи само с едно приложение или за точно определено място

За да получите максимума за парите си, инвестирайте в мултифункционални мебели. Освен че са много по – практични, те ще могат да служат и в бъдеще ако се преместите в друго жилище.

Не сравнявайте дома си някой друг

 

Усилията да обзаведете дома ви, да следите актуалните и най-важни неща, е нещо чудесно и заслужавате адмирации. Ако крайният резултат обаче не е лъскавият дом като в списания, не се обезсърчавайте. Важното е вашият дом да е отражение на личността ви, постоянно да се развива и не е нужно да бъде перфектен през цялото време.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...