16 домакински трикa, които ще бъдат полезни за всички

Няма тайни в кухнята

2105

Може би всяка домакиня има няколко тайни, благодарение на които работата й в кухнята е лесна, а ястията й стават невероятно вкусни. И все пак никога не е късно да научим някой нов трик. А от Novate са ни подготвили цели 16, които със сигурност ще бъдат полезни на всички.

Трикове за лесно чистене Направете дома си по-чист и свеж с тези трикове за чистене.

1. Отваряне на капачка

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

Трикове за бързо почистванеХитри начини да премахнете досадните петна

Ако не можете да отвиете твърде стегната капачка, сложете няколко ластика в средната част на буркана и няколко върху самия капак. Гумата ще даде на ръцете ви по-добро сцепление и ще се справите с капачката.

2. Охладете свещите

Според експертите свещи, които биват охладени в деня преди употреба в хладилника, изгарят два пъти по – бавно.

3. Фиксирайте дъската

Дъска за рязане няма да се движи на плота, ако поставите хартиена кърпа, навлажнена с вода под нея.

4. Парчета от стъкло

Счупеното стъкло си е неприятно, най – малкото, че събирането на малки парчета е много трудно. За да облекчите тази задача ще ви помогне парче хляб. Порестата му структура ще помогне за по – лесното събиране.

5. Алтернативни кибритени клечки

Ако трябва да запалите огън в печката или свещ в дълбока поставка, и нямате специални дълги клечки под ръка, използвайте спагети. Това ще ви помогне да избегнете изгарянето на пръстите и да запазите маникюра си.

6. Нарязано сирене

Novate.ru препоръчва използването на люспи за зеленчуци за нарязване на всеки, който обича тънки парчета сирене. Трябва да се отбележи, че този живот хак работи само с твърди сортове сирене.

7. Измийте бутилката

 

Ако трябва да измиете бутилката отвътре и няма специална четка под ръка, черупка от яйце ще ви помогне. Тя трябва да се смачка, слага в бутилка, добавя се вода, малко препарат и се разклаща добре. След това изхвърлете съдържанието на бутилката и изплакнете добре.

8. Лимонов сок

Искате ли да получите максималното количество лимонов сок? Загрейте плода в микровълновата печка и след това до изстискайте. Пуснете за не повече от 20 секунди, за да не спукате плода.

9. Дозатор

Залепете хартиено тиксо върху горната част на буркана с какъвто и да е насипен продукт, за да изравнявате количеството продукт в лъжицата.

10. Замразени сосове

Не изхвърляйте остатъците от соса. Излейте ги върху форми за лед и замразете. Добавете кубчетата към макарони или ориз, за да овкусите.

11. Съхранение на подправки

Най-честата причина за разваляне на подправките в хладилника е конденът, който води до преждевременно гниене. За да предотвратите развалянето, поставете хартиена кърпа на дъното на чекмеджето и увийте подправките с друга.

12. Възстановете шампанското

Ако шампанското е дегазирано, възстановете го с помощта на изсушени стафиди в чашата.

13. Фиксирайте лъжицата

Друг трик с помощта на ластик. Увийте го няколко пъти около дръжката на лъжицата, за да не  падне в тавата по време на готвене.

14. Покритие от фолио

Ако забележите, че съда във фурната вече изгаря отгоре, а долният още не е изпечен, плътно увийте тавата с фолио и намалете топлината. Този трик ще ви позволи да увеличите температурата и значително да ускорите процеса на готвене.

15. Трик с конец за зъби

 

Ако нямате подходящ нож за торта или мек сладкиш, използвайте конец за зъби. Той е идеален и за меко сирене.

 

Хитри трикове, с които домът ви ще изглежда по – луксозноМалкото понякога може да бъде предимство – възползвайте се!
Сподели: