10 идеи за това как бързо да подобрите интериора

Дори да нямате дизайнерски умения 

663

Ако интериорът ви се струва скучен, тривиален или просто ви е омръзнал, винаги можете да добавите жар към него и да го направите по-удобен. Не сте сигурни как? Вижте няколко вдъхновяващи идеи, които ще подхождат на всеки апартамент, независимо от размера и стила на интериора.

Идея 1: Огледало за прозорци

Това е доста нова тенденция в интериорния дизайн, но собствениците на много апартаменти вече са оценили неговата практичност и красота. Най -често техниката се използва в стила на Прованс и Еко, но може да се впише и в други. Такова огледало се превръща в идеално решение, ако няма прозорци в стаята, няма достатъчно естествена светлина или има нужда от визуално разширяване на пространството. Огледало под формата на прозорец прави стаята по-светла и по-голяма, а ако сложите и допълнителен декор - крила или имитация на саксии с цветя - можете да постигнете истински уау ефект.

Идея 2: Плетени кошници

С популяризирането на еко-стила и скандинавския стил, плетените кошници станаха много актуални. Това е прост, но красив декоративен елемент, който може да озари всяка стая. Най-важното е да изберете правилния модел по отношение на форма, размер, цветова схема и т.н. Кошниците изпълняват различни декоративни функции в зависимост от интериора, в който се намират. Те леко омекотяват строгите стаи, добавят уют и правят светлата среда още по -удобна, ефирна и ненатрапчива.

Идея 3: Галерия снимки

Този трик е полезен, ако имате солидна колекция от рамкирани картини или фотографии. Най -добрият начин да ги покажете е да използвате система за окачване тип галерия. Казано по -просто, подредете изображенията вертикално на лост, фиксиран към тавана.

Тази система често се използва в музеите и има основателна причина, защото има много предимства. Първо, няма нужда да правите дупки в стените. Второ, по всяко време, без много усилия, можете да размените картините, за да актуализирате интериора. Трето, картините могат да бъдат с различни размери и сюжети, важно е само да ги комбинирате със същите рамки, така че всичко да изглежда хармонично.

Идея 4: Голям брой стайни цветя

Забравете за самотното цвете на перваза на прозореца! По -добре е да добавите много растения с различни цветове и размери към интериора. Опитайте се да изберете непретенциозни опции, които не се нуждаят от постоянно излагане на слънчева светлина. В този случай можете да ги поставите не само на перваза на прозореца, но и на нощното шкафче, масичката за кафе, кухненския плот, коридора и дори в банята. Той ще бъде стилен, красив и актуален аксесоар, а подобряването на вътрешния климат ще бъде приятен бонус.

Идея 5: Различни столове

Разбира се, когато всички елементи са перфектно съчетани по цвят и текстура е страхотно, но често такива пространства изглеждат скучни. Какво ще кажете за добавяне на закачлив щрих към интериора? Например, използвайте различни столове в зоната за хранене или три еднакви, а единият е дизайнерски. Ако бюджетът ви е много ограничен, свържете въображението си, вземете бои и четки и ... боядисайте съществуващите столове. Ярката боя може да трансформира дори най -скучните мебели и да внесе жар в интериора на кухня или трапезария.

Идея 6: Подсветка

Основното осветление под формата на тавански полилей, аплици, подови лампи, вградени лампи е добро. Но какво да кажем за подчертаване на някои зони и предмети в стаите? Например, можете да подчертаете огледало в коридора, гърба в кухнята, картина над камина или стъклени шкафове. Това ще създаде много впечатляващ ефект и ще привлече вниманието към необходимите елементи.

Професионалистите добавят допълнително осветление, за да организират няколко сценария и по този начин да разнообразят интериорната композиция. В стая, в която всичко е равномерно осветено, нищо не се откроява и това е лошо, тъй като окото няма с какво да се хване. По -добре изберете един или два елемента и ги маркирайте. Ако не можете да получите допълнително ниво на подсветка, задоволете се с няколко настолни лампи и един полилей.

Идея 7: Завеси в съответствие със стените

Ако не искате да използвате текстил на прозорците като акцент, съчетайте завеси в цвета на стените. Да, те ще се слеят, но това е целият въпрос - такава техника ще помогне визуално да улесни и разшири наличното пространство. В същото време функционалността и комфортът на стаята няма да се влошат. Ако стаята има ниски тавани, опитайте се да окачите корниза не точно над прозореца, а по -високо - почти под тавана. Това ще помогне за решаването на проблема.

 

Сподели: