Как да украсите елхата по фън шуй

Как да украсите елхата по фън шуй

Повечето от нас свързват Коледа със сняг, миризма на мандарини и коледно дърво. Но дори ако няма сняг или не обичате мандарини, коледната елха винаги е била и остава основният атрибут на празника. А знаете ли, че с помощта на коледно дърво можете да привлчечете късмет, просперитет, богатство и дори любов в дома си?

Елха от капачки

Десетметрова елха от рециклирани капачки на кутии от боя грейна на фасадата на Производителя Оргахим в Русе. Елхата ...

06/12/2016

Ето как:

Цветът на коледната елха

Алтернативи на коледната елха

Това, с което обикновено свързваме Коледа е елхата или коледното дърво. Без значение дали е изкуствена, естествена, д...

17/11/2017

Според китайската система Фън Шуй в годината на черния воден заек благоприятно е да поставите коледно дърво в зелено. Този цвят ще се слее хармонично с цвета на годината, без да създава конфликт на енергии. Можете да използвате живи или изкуствени елхи, не е толкова важно, основното внимание се обръща на цвета.

 

Местоположение на дървото

Основната цел на класическия фън шуй е да намери благоприятни енергийни потоци и да ги използва. Намираме благоприятни зони в пространството на къщата и ги активираме. Може да има два вида активации: първият е, когато самият човек остане на такова място за дълъг период от време, най-често това е място за сън, място за работа и място за готвене. И вторият тип активиране, когато поставяме предмети, с които привличаме късмет в нашия дом: по-лесно ни е да изградим хармонични отношения, пред нас се отварят нови възможности.

Украса за елха

На украсата на коледната елха трябва да се обърне специално внимание, защото тя също трябва да бъде направена правилно. Подбираме цветовата гама в зависимост от това в кой сектор ще бъде, за да създадем хармония на енергиите.

Коледната елха трябва да има гирлянди с ярки светлини. Колкото повече горят светлини, толкова по-силно ще работи активирането на сектора и ще привлече късмет.

Тази година има три благоприятни сектора за поставяне на коледната елха и всеки има свои собствени характеристики на декорация.

За да украсите коледната елха в източния сектор, е благоприятно да използвате гирлянди и играчки от зелен и жълт цвят. Коледната елха в този сектор ще активира енергията на богатството и колкото повече светлини има на коледната елха в този сектор, толкова повече финансови перспективи ще се открият пред вас през новата година.

Препоръчително е да украсите коледната елха на югоизток със зелени и червени цветя. В украсата можете да правите без играчки, но гирляндите са задължителни. Коледната елха в този сектор активира слава и популярност. И колкото по-ярко блести вашето дърво, толкова по-голям е успехът ви.

В североизточния сектор използвайте бели, сини, зелени и червени декорации. Коледно дърво в този сектор увеличава романтичния късмет през новата година.

Дата на украсяване на коледната елха

Украсата на коледно дърво в благоприятен ден увеличавате шансовете си за късмет през новата година. Благоприятни дни за поставяне на коледно дърво ще бъдат 11, 17, 23, 29 декември.

 

 

Вижте как декорират елхата в различните страни по света

Ако вече сте отегчени от обичайните стъклени топки и звезди за украса на коледната елха, защо не потърсите вдъхновени...

30/11/2017
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...