Има правилен начин да закачите тоалетната хартия

Има правилен начин да закачите тоалетната хартия

Знаете ли кой е сред най-големите домакински дебати - как да закачим тоалетната хартия?

12 от най-странните тоалетни в света

За всички стаи в помещения в дома има невероятни дизайнерски идеи, но като за тоалетната нещата си остават доста едно...

20/07/2015

Дали да поставим ролката така, че хартоята да идва отгоре и да виси отпред, или предпочитате хартията да се разгъва отзад на ролката, към стената?

Според оригиналния патент от 1800 г. тоалетната хартия трябва да виси отгоре, а за това има основателна причина - хигиената.

Това са най-добрите обществени тоалетни

За втора поредна година от DesignCurial обявиха най-добрите обществени тоалетни по света. Общият брой на разгледанит...

03/12/2015

Ключът към поддържането на хигиенична тоалетна е минимизирането на контакта с повърхностите. Позиционирането на ролката отгоре означава, че хартията виси далеч от стената.

Все пак микробите могат да се разпространяват чрез докосване на тоалетната ролка, изпарени във въздуха, както и чрез контакт с повърхности в банята. А що се отнася до вида им, те включват стрептококи, стафилококи, Е. coli и тези, които могат да причинят обикновена настинка.

Има изключение от правилото

Ако попаднете в лагера „тоалетна хартия трябва да виси отдолу“, може да сте щастливи да чуете, че също сте прави – в една конкретна ситуация.

Има изключение от общото правило и то е, ако имате малки деца или куче, които могат по-лесно да хванат ролката, ако виси отгоре, и да я развият. 1

Така че, ако искате да се застраховате и да сте спокойни, че няма да се наложи да размотавате хартия от дете или домашен любимец, я закачете отдолу. 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...