Дизайнерски трикове, с които ще направите всяка стая по-красива и привлекателна

Дизайнерски трикове, с които ще направите всяка стая по-красива и привлекателна

Когато интериорната концепция за вашия дом вече е оформена, време е да помислите за важните детайли. Разбира се, декорацията на стаята ще бъде винаги по – интересна с малко доза творчеството. Но все пак спазването на няколко препоръки определено няма да е излишно. Ето трикове на професионални декоратори, от които ще се възползвате от интериора на всяка стая.

1. Боядисвайте с мисъл

Боята на стената е по-важна, отколкото може да изглежда на пръв поглед. Затова тествайте няколко цвята боя върху малки участъци от стената в стаята и едва след това направете окончателния избор. Спецификата на осветлението може да промени възприемането на цвета.

2. Качество вместо количество

Няколко наистина интересни и качествени интериорни елементи вместо много обикновени са правилният избор. Освен това този подход ще спести квадратни метри пространство.

3. Правилно място за снимки

Картини, плакати или друг подобен декор не трябва да се поставят твърде високо. Оптималното място на стената съответства на нивото на поглед на стоящ човек: от пода до центъра на картината - около един и половина метра. Дори таваните в стаята да са високи, препоръката е валидна.

4. Оптимален размер на килима

Има три възможности за избор на подходящ размер килим. Всички те се свеждат до относителното положение на него и краката на мебелите. Само предните крака могат да стоят на килима. За да не изглежда интериорът претоварен, част от пода до стените трябва да остане непокрита с килим.

5. Тенденции в интериора

Желанието да имате модерен интериор е разбираемо, но основният фактор при избора на стил за стая е да заложите на лични предпочитания. Това гарантира комфортен престой в къщата.

6. Само един детайл 

Изберете само един детайл в интериора, който ще привлече максимално внимание. Останалите интериорни елементи ще имат второстепенна роли.

7. Най-интересното е в очите

Ключовият интериорен детайл, който е акцентът в стаята трябва да бъде до стената срещу входа на стаята.

8. Неподходящият декор е ненужен

Най-добре е да се отървете от всички детайли, които не се вписват в интериорната концепция. Елементи, които не отговарят на стила на стаята, нямат място в нея.

9. Внимание към мащаба и пропорцията

Твърде малкият декор в голяма стая ще остане незабелязан. Голям детайл в миниатюрна стая може да изглежда странно. За да изглежда големият декор подходящ, групирайте го в една композиция с по-малка.

10. Многостепенно осветление

Множество нива на осветление ще преобразят всеки интериор за най-доброто. Напротив, самотен полилей под тавана може значително да го развали.

11. Нещо общо за всички стаи

Не бива да се опитвате да създадете интериорен дизайн, който да е коренно различен между една стая и друга. Напротив, професионалистите създават цялостно жилищно пространство, където има няколко повтарящи се елемента във всички стаи. Например, тапицерия със същия или сходен модел.

12. Повече смелост

Неочаквани комбинации от предмети в интериора могат да имат зашеметяващ ефект. Не се страхувайте да експериментирате, защото резултатът си заслужава.

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...