Уютно, празнично и съвсем по български

Или как да имаме идеалната Коледа и Нова година

4393

С какво свързвате зимата и празниците? С малко бягство в планината пред камината, отрупана трапеза, смях и подаръци. Идеалната Коледа и Нова година, нали? Гледайки романтичните комедии по телевизията сигурно сте се вдъхновили от разкошните хижи, които събират компании и в които се създават невероятни спомени.

Уви, тази година едва ли ще скочите до Алпите, заради ограниченията покрай пандемичната обстановка, но това не означава, че не можете да си спретнете невероятно и уютно парти по български. 

Опциите са да наемете китна къща в планината с приятели за няколко дни или пък да стегнете вашата вила и да направите празниците още по-комфортни и по-домашни. И в двата варианта ще се наложи да инвестирате, ала времето, прекарано в приятна компания и усмивки, е безценно. А и винаги можете да вземете заем изцяло онлайн от TBI Bank, след като изчислите бюджета за празничната почивка.

Какво да направите, ако изберете опция наемане на къща за гости/вила:

1. Направете списък с броя на хората и потвърдете присъствието им.

2. Влезте в по-големите туристически портали и търсачки и на база желания период, бройката и изискванията ви, изберете вила/къща.

3. Пригответе списък с нещата, които трябва да вземете със себе си (алкохол, храна; фойерверки, посуда и т.н.).

4. Изчакайте търпеливо да дойде денят, натоварете всичко в колата и потегляйте.

Какво да направите, ако ще стягате вашата вила за зимни партита:

1. Преценете обстановката. Отидете поне един два пъти преди пристигането на компанията, за да се уверите че всичко работи и ще можете да празнувате все едно сте в градски условия.  

2. Погрижете се за отоплението. Уютът се усеща, когато има топлина. Ако се отоплявате с камина на твърдо гориво, погрижете се да има достатъчно от него. В случай, че ползвате течно или газообразно гориво, отново проверете внимателно дали всичко е в изправност и имате достатъчно от него. Има различни начини за отопление на къщи, така че при нужда, може да си закупите и специални печки, климатици или други отоплителни системи.

3. Украсете. Какво са празниците без празнична украса? Дори да не ви се мъкне елха, проявете въображение и поставете лампички, гирлянди, топки, звънчета и други елементи из цялата къща, така че да ви е наистина коледно и приятно да стоите там.

4. На планина, но да е шумно! Партито изисква музика и то не от телефона. Сигурно имате на място някакви стари колонки и уредба. А кога последно ги ползвахте? Може би е време да си закупите нова аудио система. Така и така сте тръгнали да подменяте разни вещи, направо си вземете видео и аудио система. Това е инвестиция за години напред, а и винаги можете да си я приберете у дома след зимния сезон, ако не смятате да ходите често на вилата си. Но докато сте там ще се насладите на супер звук и картина.

5. Не пропускайте кухнята! Имайки предвид, че тази зима не е безопасно да се ходи по заведения, а дори и по празниците, не всички ще работят, по-добре да заложите на домашна трапеза… ей така традиционно по български – с много мезета, салати, месо на скара и на фурна, гарнитури и разбира се топла, пухкава домашна баница. Дори да не сте в екипа на готвачите, прегледайте всички електроуреди в кухнята (жокер: така и така проверявате, не пропускайте бойлера ???? ) , за да бъде масата ви пълна през целия ви престой.

Пазаруването е неизбежно, но може да бъде много успешно и удобно, ако предварително имате план и списък с нещата, които ви трябват и разбира се достатъчно кеш, за да посрещнете всичките си празнични нужди. За първото трябва да отделите малко време, но второто става буквално за минути с няколко клика с кредит изцяло онлайн от TBI Bank.

Решено е, започвайте да планирате и да събирате компанията, празниците са във вашите ръце!

Сподели: