Защо трябва да имате кубчета лед в хладилника

Защо трябва да имате кубчета лед в хладилника

Много хора замразяват лед само за охлаждане на напитки. Всъщност замразените кубчета могат да бъдат много полезни в ежедневието. Ето  7 причини, за които дори не сте се замисляли

32 необичайни неща, които трябва да имате във вашия дом

Спомнята ли си нашата статия, в която ви показахме какво има в домовете за милиони долари – от камина, вградена...

08/08/2016

Полейте цветята

Висящите саксии са красиви, но поливането на "висящи" цветя е много неудобно. Ледът може да улесни тази задача: поставете няколко кубчета в саксия , те ще се разтопят и ще полеят растението вместо вас. В този случай не трябва да се притеснявате от капещата вода от палетите, защото ледът ще се стопи бавно, а влагата ще насити земята постепенно.

Необичайни канапета за хола

Понякога само един елемент в декора се оказва достатъчен, за да оживи цялата стая. Можете да направите това за хола с...

28/12/2015

Отстранете вдлъбнатините на мебелите в килима

Пренареждането е страхотно , помага не само за освежаване на атмосферата на апартамента, но и за „бърза промяна“. Ако забележите, че тежък диван, който е преместен на друго място, е оставил вдлъбнатини върху килима, извадете кубче лед от фризера. Поставете го върху вдлъбнатината, изчакайте да се разтопи и след това срешете купчината с твърда четка. Нямаше никакви следи!

 

Отървете се от треска

Ако имате малка треска, можете да се отървете от нея безболезнено (да, съвсем реално е!) Извадете кубче лед от фризера и го задръжте близо мястото. Студът ще действа като упойка, което ще позволи по-лесно да го премахнете.

Почистете дрехите от дъвки

Дъвката е нещо ужасно  и може да съсипе любимите ви дрехи, ако залепне. Не се опитвайте да го изстържете с остри предмети. Няма да работи, за да се отървете от велкро, но е възможно да повредите тъканта, особено мека и деликатна. Затова сложете лед върху дъвката, тя ще стегне и ще я махнете лесно.

Лесно гладене

Когато прането е пресушено, е почти невъзможно да го изгладите добре. За да се опрости процесът, ще ви помогнат няколко кубчета лед, които трябва да бъдат увити в нетъкана салфетка. Внимателно избършете гънките с „торбичка за лед“ и след това преминете през тях с ютия.

 

Оказване на първа помощ при изгаряния

Ако случайно се изгорите или се напръскате с вряла вода, сложете на изгореното място кубче лед. Тази процедура ще помогне да се избегне появата на мехури.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...