Защо домакините слагат тоалетна хартия в хладилника?

Защо домакините слагат тоалетна хартия в хладилника?
Източник: unsplash.com

Домакинството понякога отнема много усилия и време. Но какво ще стане, ако можете да се справите с ежедневните трудности много по-бързо? Ето няколко съвета, които работят.

10 предмета с изненадваща употреба в домакинството

Кой би си помислил, че една топка за тенис може да бъде от полза в домакинството? Но това е само един от най-неочаква...

10/11/2017

1. Избелете тюл със захар

Някои хора смятат тюла в интериора за реликва, но според други внася уют. Ако имате такъв и искат еда върнете белия му цвят, използвайте ….захар. След изпиране накиснете тюла в захарен разтвор. Достатъчна е една чаена лъжичка захар на литър гореща вода. Трябва да изчакате тридесет минути. След което тюлът се изважда, изстисква се и се окачва да съхне. Ще се изненадате от резултата: тюлът ще изглежда колосан и ще остане снежнобял за дълго време.

Вижте тайните на най-организираната и подредена домакиня

Алехандра Колстело е професионална домакиня, която помага на хората да организират домовете си по възможно най-ефекти...

10/11/2016

 

2. Пантите вече не скърцат!

Скърцащите панти на вратите могат да бъдат много досадни. Но ние знаем как бързо да се отървем от него. Всичко, от което се нуждаете, е сапун. Просто го потъркайте върху скърцащите панти и те няма да ви притесняват повече.

3. Как солта може да помогне на обувките ви?

Ако обвките са мокри и не сте убедени дали ще изсъхнат до сутринта, ето какво да направите. Загрейте солта в сух тиган за няколко минути. Изсипете го в чорапите си и ги поставете в мокрите обувки. За една нощ солта ще абсорбира цялата влага и ще можете да носите отново любимия си чифт обувки без никакви проблеми.

 

4. Почистете бързо килима с ютия

Почистването на килима е най-малко любимото занимание на много домакини. Особено когато става въпрос за петна, които се премахват доста трудно. Но какво ще стане, ако ви кажем, че петната могат да бъдат премахнати от вашия килим за няколко минути? Невероятен? Да, но работи.

Ще ви трябва парче сапун за пране, който да втриете в петното. Отгоре поставете кърпа и минете с топла ютия. Когато повдигнете кърпата, ще видите, че петното остава върху нея и килимът ви е напълно чист.

5. Защо се налива саламура в чайник?

Саламурата е средство не само против махмурлук, но може да се използва в ежедневието. Ако в чайника се е образувал котлен камък, просто изсипете саламура в него и го включете. Благодарение на органичната киселина, саламурата се справя добре с нея и той ще е като нов.

6. Черният хляб може да спаси велурените обувки

Велурените обувки изискват специални грижи и много хора не ги предпочитат именно заради това. Но има трик, с който бързо и лесно ще премахнете петна от мъхести обувки.

Всичко, от което се нуждаете, е парче черен хляб. Най-добре е да е малко корав. Втрийте хляба върху петното за няколко минути и то ще изчезне пред очите ви.

7. Защо да съхранявате тоалетна хартия в хладилника?

 

Тоалетната хартия е незаменима в домакинството и може да се използва вместо салфетки и хартиени кърпи. Но има и по-полезни приложения на тоалетната хартия в ежедневието.

Тя идеално замества специалните абсорбатори на миризми за хладилника. Тоалетната хартия ще абсорбира всички неприятни миризми много по-бързо и по-ефективно. Просто го поставете в хладилника и ще забравите завинаги за неприятните миризми.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...