Винаги трябва да добавяте тази единствена съставка към вашата съдомиялна машина

Винаги трябва да добавяте тази единствена съставка към вашата съдомиялна машина

Съдомиялната машина може да бъде божи дар, особено в натоварено домакинство или около празничния сезон. Но когато остават мътни чаши с петна, които трябва да се измият отново на ръка, усещането не е много приятно.

Въпреки че твърдата вода, която води до тези остатъци, може да бъде омекотена, има много по-лесен трик, за да накарате чашите да блестят: добавете бял оцет към съдомиялната точно преди да я пуснете.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Много пъти сме писали, че когато става въпрос за изцяло натурални продукти за почистване, които имат безброй магически приложения в домакинството, белият оцет и содата за хляб са магия. Оцетът е чудесна алтернатива на вредните дезинфектанти и нежен абразив срещу мазнина и сапунена пяна. Това ги правят идеалната тайна съставка за почисване на стъкло.

Как работи? Уверете се, че съдомиялната ви е напълно пълна – най-добрият и най-екологичен начин – след това поставете малка купа, пълна наполовина с бял оцет и я закрепете в горната поставка. За да избегнете възможно увреждане на уплътненията на съдомиялната машина, не наливайте оцет директно в отделението за препарат за изплакване.

 

След това добавете препарат за съдомиялна машина и пуснете на редовен цикъл. От позицията на най-горния си слой оцетът трябва да се разпредели равномерно между двете нива. След това извадете и се насладете на вашите блестящи стъклени съдове.

От време на време помислете да дезинфекцирате вътрешността на вашата съдомиялна машина, като използвате точно този трик. Просто го изпразнете и пуснете цикъл с гореща вода само с купа с бял оцет вътре. 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...